0 items
El meu compte

Oh! Babau! bosses amb llum interior, i alguna cosa més...

Per a tots aquells que alguna vegada heu perdut el temps (o els nervis) buscant algun objecte dins d’una bossa, arriba la primera marca a incorporar llum a l’interior d’uns dissenys marcats per la funcionalitat, el minimalisme i la sostenibilitat. Atents!


Una utopia feta realitat

Fa set anys, veient com s’aproximava la crisi i la possible fi de les seves feines, en Lluís Roig i en Dani Posada, dos amics tècnics de so, van decidir fer un canvi radical de sector i, en conseqüència, de professió. La seva intenció inicial era unir, de la manera més natural possible, dos mons com el de la tecnologia i el del tèxtil, en els quals van veure una oportunitat: ambdós estaven molt distanciats per una qüestió de costos i, alhora, ambdós estaven afectats per una pèrdua de valors.

Aquest fou l’inici de Babau, una marca que, des del concepte smart textiles (“teixits intel·ligents”), aposta pel disseny funcional, innovador, de qualitat i sostenible amb la creació de bosses fabricades amb materials up-cycling que porten incorporat l’innovador sistema temporitzat d’il·luminació LED.

Com la majoria d’inicis, el seu també va ser dur. D’una banda, l’única inversió amb què comptaven llavors era el seu capital humà, i, de l’altra, desconeixien els sectors i el mercat en què s’endinsaven. Però van saber fer de les dificultats virtuts; van aprendre de manera autodidàctica tot el necessari per començar: costura, patronatge, disseny tèxtil, disseny gràfic, programació web i una infinitat de disciplines en què encara ara segueixen millorant dia a dia. De fet, des del principi no han parat de créixer, a un ritme lent però segur, i sempre amb l’ajuda desinteressada de moltes persones que, corpreses per la humilitat i la il·lusió des de les quals s’ha dut a terme el projecte, hi han volgut col·laborar aportant el seu granet de sorra.

 

“Una marca que, des del concepte smart textiles (‘teixits intel·ligents’), aposta pel disseny funcional, innovador, de qualitat i sostenible amb la creació de bosses fabricades amb materials up-cycling que porten incorporat l’innovador sistema temporitzat d’il·luminació LED”

 

Set anys després, “quan mirem enrere i pensem en la utòpica idea inicial, no podem evitar somriure, ja que l’objectiu de fer un producte real (no virtual), acompanyat de valors afegits, l’estem complint millor del que mai haguéssim pensat”, reconeixen els seus fundadors.

Avui, Babau té productes a més de trenta botigues, una de les quals és a Portugal; una altra, pròximament, a Àustria, i, durant el proper any, també a altres països europeus.

Un nou concepte de bossa

Sota l’etiqueta de “bossa urbana”, Babau fabrica dissenys molt frescos i minimalistes i, alhora, tremendament funcionals; sempre des de dues grans obsessions: la qualitat de la costura de tot el que produeixen i la qualitat i resistència dels materials que utilitzen per fabricar.

La filosofia que mou la marca és la d’elaborar models que aportin sempre alguna cosa nova. Sota aquest paràmetre, la primera innovació per la qual apostaren fou ni més ni menys que afegir un sistema d’il·luminació interior a tots els dissenys per tal de facilitar la cerca d’objectes. No sembla mentida que no existís ja alguna cosa semblant? I és que, segons diuen, les dones arriben a perdre un total de 12 hores a l’any buscant dins de les seves bosses! Amb un Babau, en canvi, solament fa falta prémer un botó vermell per tenir 15 segons de llum que ho fa tot més senzill.

El sistema d’il·luminació està integrat al folre interior de cada bossa i consta de dos llums LED, un botó activador i una bateria extraïble inclosa. Tot s’ha estudiat al detall: la ubicació dels seus components, l’angle d’inclinació dels LED, la construcció i resistència del botó, el temps òptim durant el qual el llum es troba activat i la utilització de bateries amb una duració provada de més de dos anys.

Però Babau és molt més que instal·lar un llum interior, perquè cada nou disseny inclou alguna cosa que el fa diferent. El model Soul n’és un exemple fantàstic: una bossa feta amb cinturons de seguretat de cotxes reciclats, amb la qual cosa, amb el simple fet d’estirar una de les seves nanses, podem convertir-la en bandolera, bossa de mà o motxilla.

Babau, és, en definitiva, una mica d’aire fresc en un sector inundat de productes “made in China” i tot el que això comporta, com la pèrdua del valor i de la qualitat de molts productes en favor del consum massiu. Per això Babau reivindica el treball fet aquí, la qualitat, la sostenibilitat i les idees per trencar amb allò establert amb un procés d’elaboració basat en quelcom que va més enllà del simple joc del consum a què estem habituats.

Des de la il·lusió i la convicció d’estar fent quelcom especial, les bosses s’elaboren utilitzant tant materials nous com per reciclar, com ara lones de camions o cinturons de seguretat de cotxes; aquestes darreres, mitjançant una infinitat de processos manuals que suposen el principal cost de la reutilització. Tot aquest esforç aporta un valor especial a cada peça, tant pel desgast com l’origen dels materials, que no es pot trobar en una bossa fabricada en cadenes de producció en sèrie, on la prioritat sempre és la reducció de costos.

 

“Babau és, en definitiva, una mica d’aire fresc en un sector inundat de productes “made in China” i tot el que això comporta, com la pèrdua del valor i de la qualitat de molts productes en favor del consum massiu”

 

Totes les bosses Babau que tenen en catàleg es poden trobar a la seva pàgina web, a través de la qual ja han venut a la majoria de països d’Europa, a d’altres tan llunyans com Austràlia, Nova Zelanda o Hong Kong, i a pràcticament tots els estats dels Estats Units.

Vosaltres també voleu formar part del canvi? Feu-vos amb el vostre Babau ja!

 

Article publicat al número 38 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-novetat.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top