0 items
El meu compte

Oh!!! Quina bicicleta!

 

Perdoneu la senzillesa del joc de paraules, però s’ho mereix: la bicicleta elèctrica catalana que aposta per la qualitat ja és aquí! Tecnologia innovadora en un vehicle dels de sempre per afrontar la societat actual i la necessitat de conscienciació amb el medi ambient sense renunciar a l’elegància ni a la qualitat.

 

Tot sobre rodes

Hi ha bicicletes i Bicicletes, així, amb majúscula. Hi ha qui les fa servir per afició, per moure’s terra endins, muntanya amunt o carretera enllà... Hi ha qui les utilitza com a vehicle habitual per als viatges senzills i quotidians: per anar a la feina, per anar a comprar... Hi ha qui les empra per bregar en competicions esportives. I hi ha qui les usa per a una passejada de cap de setmana. Tant se val. Sigui com sigui, el mercat acull un ventall de bicicletes per donar i per vendre, però aquesta és diferent, diferent i única.

 

Pam a pam: què són les e-bikes?

Les e-bikes (o pedelec) són bicicletes elèctriques, que tenen variacions respecte de les bicicletes tradicionals. Es troben a mig camí entre aquestes i les motos, i són adequades per assistir en les pedalades al conductor mitjançant un petit motor que l’ajuda –això sí: cal pedalar!– i que no pot superar determinades velocitats, com els 25 km/h. És molt més lleugera que una moto (no pesa més de 40 kg).

 

“Es tracta d’una e-bike en què han estat treballant durant dos anys tot un equip de dissenyadors i enginyers, i que gaudeix de característiques que la fan única i exclusiva, entre les quals hi ha la tecnologia biònica”

 

Primus inter pares

Enmig de tot aquest panorama, però, entra en joc la darrera incorporació al mercat de bicicletes elèctriques: l’oh!bike. Es tracta d’una e-bike en què han estat treballant durant dos anys tot un equip de dissenyadors i enginyers, i que gaudeix de característiques que la fan única i exclusiva. Inclou tecnologia biònica, de manera que mesura l’assistència que necessita el ciclista i actua en conseqüència; adequa una tecnologia intuïtiva per universalitzar-ne l’ús; s’erigeix com una de les més lleugeres del mercat, amb només 15 kg, i conté materials de qualitat, com frens de disc hidràulics. I important: ha estat seleccionada per als Premis Delta AFI-FAD en la categoria de mobilitat. Una bicicleta exclusiva!

 

El naixement

El disseny, l’elegància i la idea d’una bicicleta distingida, senzilla, amb línies precises i ben perfilades, feia temps que rondava pel cap d’un grup d’enginyers i dissenyadors que, el 2015, començaren a donar forma al projecte de manera conjunta. L’Oh!bike naixia de la mà de tècnics especialitzats en energies renovables i en altres sectors industrials, però tots tenien un factor comú: la passió per la bicicleta. De fet, als anys 80, uns quants d’ells desenvoluparen el primer aerogenerador a Espanya, i d’altres presentaren el primer projecte de carril bici a Barcelona.

 

I és de casa!

L’Oh!bike duu segell barceloní! Els prototips ja s’han pogut veure circular aquests darrers mesos, i la previsió és que, a l’agost, comenci la cadena de muntatge de la primera sèrie a Barcelona. Vet aquí, doncs, una e-bike que ha signat un conveni de col·laboració amb Biciclot, cooperativa barcelonina referent amb una clara vocació social a través de l’ús de la bicicleta, i que està cridada a marcar un abans i un després en el món de les dues rodes.

 

“L’Oh!bike està cridada a marcar un abans i un després en el món de les dues rodes”

 

Article publicat al número 46 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top