0 items
El meu compte

Oi que no ho sabíeu?

 

Tothom sap, més o menys, què són i per a què serveixen. Heus ací unes quantes curiositats que segur que desconeixíeu dels famosos hashtags (o etiquetes)!

La vida del hashtag no és fàcil. Tot el dia rebent clics per totes bandes i agrupant conceptes a les xarxes socials, havent-se convertit en una eina indispensable i una de les estrelles d’internet. Ell mateix serveix per agrupar totes les publicacions de la xarxa social en què s’han fet servir les mateixes paraules: totes aquelles en què hi hagi escrit #JoTambé, o bé #MacarronsAmbFormatge, o #GironaMenamora, seran classificades sota el seu mateix nom gràcies a la incansable tasca del hashtag, una etiqueta total. El que potser no se sap són diverses curiositats a l’entorn de la seva meteòrica trajectòria. Aquí les teniu!

El hashtag va ser inventat per un particular

Tothom creu que el hashtag ja venia de sèrie amb Twitter, però va ser inventat per l’advocat Chris Messina el 2007. En una piulada, va proposar fer agrupacions verticals de paraules o grups de paraules utilitzant la tecla del “coixinet”, creant així un enllaç a aquesta agrupació. Aquell mateix any es va demostrar que era una eina utilíssima per cercar informació sobre un concepte (#1Octubre, per exemple), i esdevindria un símbol de Twitter.

“Tothom creu que el hashtag ja venia de sèrie amb Twitter, però va ser inventat per l’advocat Chris Messina el 2007”

El hashtag és omnipresent!

Va néixer a Twitter, i aquesta és la xarxa social que més el va popularitzar. Tot i així, la seva capacitat per englobar conceptes va seduir moltes altres xarxes socials, com Facebook, Youtube, Instagram, Flickr, Reddit... Des del punt de vista empresarial, una manera d’arribar a molta gent que cerca informació és utilitzar els hashtags populars o molt estesos. Avui dia, és pràcticament impensable una xarxa social sense aquests coixinets.

El hashtag ha evolucionat fora d’internet

En el llenguatge col·loquial no és infreqüent sentir hashtags. Fins i tot, els més avesats a les xarxes els fan servir en una conversa. I és que han arribat a transcendir a la vida quotidiana, i són ben acceptats.

El hashtag té un Dia Internacional dedicat

Efectivament! Tal és la importància que ha guanyat el hashtag. Cada 23 d’agost se celebra el Dia Internacional del Hashtag, coincidint amb la data del seu naixement a Twitter amb la piulada de Chris Messina. Dia per ficar-se a les xarxes socials a dir la vostra!

El hashtag té unes estadístiques d’escàndol!

El hashtag és, de ple dret, un dels símbols absoluts de les xarxes socials. Les seves estadístiques són espectaculars! Només a Twitter, apareixen a més de 125 milions de publicacions cada dia. I, com més gent utilitza les xarxes socials, més n’hi ha, d’etiquetes! Alguns dels més populars a Twitter són #FollowFriday, #NowPlaying o #ThrowBackThursday, entre molts altres. I, a Instagram, #love, #instagood #photooftheday...

En definitiva, el hashtag forma part activa del nostre dia a dia, de les xarxes socials i, és clar, del futur. Sens dubte, ha arribat per quedar-se!

“Cada 23 d’agost se celebra el Dia Internacional del Hashtag, coincidint amb la data del seu naixement a Twitter”

Article publicat al número 54 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top