0 items
El meu compte

A l’estiu... no t’oblidis els olis!

 

A l’estiu, els olis essencials resulten molt útils per preparar la pell per a un bon bronzejat i el seu manteniment. A més, també serveixen com a repel·lent de mosquits, per atacar els fongs o per alleujar les picades, fins i tot de meduses. Et descobrim les aplicacions dels olis essencials durant aquesta època de l’any.

 

Les arrels dels olis essencials les hem d’anar a buscar molt temps enrere. Els nostres avantpassats ja els feien servir amb objectius medicinals per matar bacteris i virus i per tractar malalties diverses. I és que tenen uns efectes molt positius per al nostre benestar físic i emocional que no es poden obviar.
 

Actualment, som més conscients de la importància de tenir cura de la nostra salut des de una perspectiva més natural; és per això que l’ús dels olis essencials ha pres més força a les nostres llars, ja que poden ser utilitzats tant pels més grans com pels més petits de la casa amb multitud d’objectius. Ara bé, per fer-ne un bon ús és necessari comptar amb l‘assessorament d’un professional qualificat que us ajudi a optimitzar al màxim les seves aplicacions.

 

“Conèixer l’origen dels olis essencials i assegurar-se que el seu procés de destil·lació ha estat complet i que, per tant, recullen totes les molècules aromàtiques que garanteixen la seva qualitat és clau per saber si són de grau terapèutic, perquè aquesta és la manera que ens puguem beneficiar del gran nombre de molècules i principis actius que contenen”

 

Olis essencials, sí, però de qualitat. Que no us donin gat per llebre!
 

Els olis essencials són l’essència volàtil de les plantes extreta, generalment, de la destil·lació al vapor de les seves diferents parts (les fulles, les flors, les arrels, les llavors…). Justament degut a aquest procés de destil·lació, que ha de dur-se a terme a pressió i a temperatures baixes en cambres de cocció d’acer inoxidable, són altament concentrats, i la seva composició química és tan complexa que permet que tinguin diferents propietats terapèutiques.
 

Conèixer l’origen dels olis essencials i assegurar-se que el seu procés de destil·lació ha estat complet i que, per tant, recullen totes les molècules aromàtiques que garanteixen la seva qualitat és clau per saber si són de grau terapèutic, perquè aquesta és la manera que ens puguem beneficiar del gran nombre de molècules i principis actius que contenen. Els olis, a més, han de ser 100% naturals, purs i íntegres. Això significa que les plantacions no han d’estar tractades amb pesticides ni agroquímics. Si empareu olis que segueixin aquests estàndards de qualitat tan alts, quedareu meravellats dels seus beneficis.

 

“Un imprescindible d’aquesta temporada és l’arbre de te, l’antifúngic per excel·lència, perfecte per esquivar els fongs de les piscines i dutxes, i també imprescindible quan els infants van de colònies per evitar el contagi dels maleïts polls”

 

Què poden fer per nosaltres els olis essencials durant l’estiu?
 

Per un bronzejat més homogeni. Per començar bé l’estiu, és aconsellable preparar un exfoliant natural amb sals d’Himàlaia, oli d’ametlla i olis essencials amb propietats hidratants i regeneratives, com ara la lavanda o l’encens. Això sí: després de l’exposició al sol, caldrà que ens hidratem bé la pell, no només per calmar possibles irritacions solars, sinó també per ajudar a fixar el bronzejat.
 

Per evitar picades. Un dels enemics principals de l’estiu són les picades de mosquits i abelles, fet que podem evitar aplicant-nos un repel·lent elaborat per nosaltres mateixos amb olis essencials damunt la pell, o bé posant-lo en un difusor d’ultrasons en l’ambient. D’aquesta manera, no només aconseguirem repel·lir els insectes, sinó que també impregnarem la llar d’una aroma molt agradable. 

 


Una combinació molt bona és la de la menta, citronella i Purification™, de Young Living, amb la qual també podeu elaborar aquesta recepta per mantenir els mosquits a ratlla:

  • 250 ml d’aigua
  • 10 gotes d’oli essencial de menta
  • 10 gotes d’oli essencial de citronella
  • 10 gotes de Purification™.

Poseu-la en un dispensador amb esprai i agiteu la mescla abans d'usar-la per barrejar momentàniament els olis essencials amb l’aigua.


 

Per pal·liar al màxim els efectes de les picades d’insectes. Podeu utilitzar olis essencials calmants i cicatritzants que contribueixin a desinflamar la zona. L’oli de lavanda i el Purification™ van molt bé.
 

Per les temudes picades de medusa. El Thieves™, de Young Living™, és una barreja única que ajuda a combatre virus i bacteris d’una manera extraordinària.
 

Per fugir dels fongs (i dels polls!). Un imprescindible d’aquesta temporada és l’arbre de te, l’antifúngic per excel·lència, perfecte per esquivar els fongs de les piscines i dutxes, i també imprescindible quan els infants van de colònies per evitar el contagi dels maleïts polls. Aplicat darrere les orelles i a la coroneta amb un roll-on és molt pràctic.
 

Per aconseguir un ambient estimulant, agradable i refrescant a casa. Els cítrics aplicats en un difusor d’ultrasons són una de les millors opcions per estar frescos a casa. Citrus Fresh™, de Young Living™, és una combinació ideal.

 


Precaucions bàsiques a tenir en compte

  • Eviteu el contacte dels olis essencials amb els ulls.
  • No els apliqueu a l’interior de les orelles.
  • En casos de pells sensibles (com les dels infants, les persones grans o les embarassades), és aconsellable diluir els olis essencials en un oli vegetal, com ara el d’ametlles, el de calèndula o el de jojoba, per evitar possibles reaccions cutànies.
  • A l’estiu, pareu especial atenció amb els olis essencials que porten cítrics en la seva composició, ja que són fotosensibles i, per tant, cal evitar la seva aplicació sobre la pell en cas d’haver d’estar exposats al sol durant les 12 hores següents.

 

Article publicat al número 42 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top