0 items
El meu compte

Ordre a la sala! Rebosts en perfecte estat

 

L’ordre facilitat la vida. En tot. També al rebost. Et mostrem com fer que el de casa teva estigui sempre a punt, evitant que els productes caduquin i, per tant, que perdis temps i diners.

 

La distribució és clau (i de lògica). Col·loca els aliments que pesin més a baix, i, els que consumeixis normalment, a mà, ben a la vista, perquè, si no els veus, és com si no hi fossin. No oblidis tampoc posar els paquets més antics al davant i els més nous al darrere per evitar que caduquin sense que te n’adonis. Ni els més alts al fons i els més baixos al davant per divisar-los tots.

Pots iguals (i que tanquin bé!). D’acord: aquesta és una qüestió estètica, però no només. Si prescindeixes dels envasos industrials (o, millor encara: si compres a granel) i utilitzes pots iguals, a banda de generar molts menys residus, aconseguiràs que el teu rebost desprengui una agradable sensació d’harmonia, guanyaràs espai i evitaràs que els paquets es trenquin i/o el seu contingut es vessi. Si en compres de tres mides (grans per a pastes; mitjans per a farines, sals i sucres, i petits per a fruits secs, per exemple), ja en tindràs prou.

 

“Col·loca els paquets més antics al davant i els més nous al darrere per evitar que caduquin sense que te n’adonis”

 

No oblidis les etiquetes. Són un recurs imprescindible si optes per guardar els aliments en pots, encara que siguin transparents, perquè, a banda de fer-hi constar el seu contingut, hi pots posar la data de caducitat, o bé, la data en què has comprat el producte.

Agrupa els aliments. Separa els aliments per grups per trobar-los més fàcilment: pastes i arrossos, farines i llevat, llegums, conserves, líquids, espècies...

 

“Tingues dos paquets/pots de cada producte: un obert i un altre per obrir”

 

No acumulis. Tingues dos paquets/pots de cada producte: un obert i un altre per obrir. Així, quan en gastis un, sabràs que has de comprar-ne un altre, res et caducarà i sempre en tindràs.

En un ordre mil·limètric. Alguns direu que és excessiu (o obsessiu, fins i tot), però no s’aconsegueix el rebost perfecte si no es col·loquen els productes amb cura, ben alineats i, inclús, simètrics. Tenir un rebost de revista és possible, i no cal un esforç superlatiu, sinó, simplement, cultivar-ne l’hàbit.

 

 

Els accessoris són importants

  • Calaixos amb guies. Si pots instal·lar-los al teu rebost, no deixis de fer-ho; són ideals per accedir als aliments de forma fàcil i ràpida, evitant el perill que et caigui algun pot pel camí.
  • Caixes i cistells. Són perfectes per guardar-hi les patates i les cebes, per exemple.
  • Una barra. És molt útil per penjar-hi embotits, tomates o alls.
  • I una pissarra! Qui diu una pissarra, diu un bloc de notes. Tingues-la ben a prop per anotar el que et cal comprar a l’instant de consumir-ho.

 

El rebost, en perfectes condicions

  • Ha de ser un lloc fresc i sec i amb pocs canvis de temperatura (entre 10 i 20 graus).
  • Ha de ser un lloc preferiblement fosc, però això no treu que necessitis uns bons focus per il·luminar la zona i facilitar-te l’elecció dels productes.
  • Ha de ser un lloc ventilat. Si té ventilació natural, perfecte; si no, pots instal·lar-hi un extractor.

 

 

 

Article publicat al número 55 de D'estil.

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top