0 items
El meu compte

Palau Moxó o de Sant Mori

El Palau Moxó, el Palau Moja, el Palau Centelles, la Casa de Manuel Rocamora, l’Estudi-Taller d'Oleguer Junyent, la Casa Museu Arxiu Maragall, la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi o la Reial Acadèmia de Bones Lletres són tan sols alguns dels punts que obren les seves portes al públic per fer-hi visites comentades, tallers infantils, conferències, concerts o activitats d'estiu o de Nadal.

El projecte, que és fruit de la feina d’un equip de persones especialitzades en història i art, s’estendrà per altres racons de Catalunya i de Madrid que també compten amb vertaderes joies amagades que mai han estat vistes pel públic general.
 

Palau Moxó o de Sant Mori

El Palau Moxó és l'únic palau privat de la ciutat de Barcelona que encara conserva el seu interior i mobiliari originals. Construït l’any 1770 sota la direcció del mestre d'obres de la catedral de Barcelona, Francesc Mestres, és un destacat exemple de l’arquitectura civil del segle XVIII a la ciutat. Des de 1775 pertany al mateix llinatge familiar, els Moxó, i actualment és propietat de Francisco de Asís de Moixó i d’Alonso Martínez, desè baró de Montcortés i tercer marquès de Sant Mori.

Situat a prop de la Catedral, del Palau de la Generalitat i de l’Ajuntament, icones dels poders religiós, polític i administratiu, el palau s’organitza entorn a un pati amb una escala senyorial i un enorme vestíbul que porta al carrer. D’entre les seves quatre plantes, la segona és la noble i més espectacular. Un immens rebedor, un saló principal, un menjador, una biblioteca, una capella i diversos dormitoris es mostren al visitant en tot el seu esplendor, el qual pot meravellar-se amb els mobles d’època, les làmpades de cristall, les catifes i els sostres pintats d’un habitatge gens particular.

 

Article publicat al número 19 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-racons.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top