Des de les pàgines de D’estil, us volem oferir unes propostes de tapes actuals però elaborades amb productes frescos tradicionals de la mà del Amiel&Molins.
Ingredients
- 1 pollastre
- 6 escamarlans
- 1 ceba grossa
- 2 tomàquets madurs
- ½ litre de brou
- Sal
- Pebre
- Farina
- 1 cullerada de farina de blat de moro
Elaboració
Netegem el pollastre, li traiem la carcanada i el tallem. De cada quart, en fem dos talls. El salpebrem i l’enfarinem.
Posem una mica d’oli en una paella, fregim el pollastre a foc viu i, quan estigui ben ros, l’enretirem.
Salpebrem els escamarlans, els aboquem a la mateixa paella amb el mateix oli fins que agafin una mica de color i també els enretirem.
Fem el sofregit amb la ceba i els tomàquets en una cassola. Primer enrossim la ceba i tot seguit hi afegim els tomàquets trossejats fins que prenguin un to brillant. Hi sumem el pollastre per què vagi agafant color i sabor i hi posem de brou. Deixem que arrenqui el bull i ho deixem coure, tapat i a foc lent, fins que el pollastre quedi ben tou. Uns minuts abans, però, hi incloem també els escamarlans. De tant en tant, ho anem tombant i tirant-hi més brou, si cal.
Per espesseir-ho, només faltarà afegir-hi la farina de blat de moro. La dissolem amb una mica de brou i l’afegim a la cassola.
Finalment, podem preparar la presentació del plat.
Article publicat al número 23 de D'estil.