0 items
El meu compte

Per una societat + animalista! – Projecte Lola

 

El respecte per tots i cadascun dels éssers vius és encara l’assignatura pendent de la nostra societat, però el canvi és possible. La bona acollida de les diferents iniciatives de Projecte Lola n’és un bon exemple!

 

Les iniciatives solidàries són el nostre punt feble com a societat; no ho podem negar. Però ens agrada explicar-vos-les perquè al darrere hi ha moltíssimes persones que ho donen tot. L’associació animalista Projecte Lola és l’última que hem descobert i ens ha enamorat!

Una societat avançada, també ha de ser més justa i amable amb tots els éssers vius, i, per aconseguir-ho, cal conscienciar i sensibilitzar sobre els drets i el benestar dels animals. Amb aquest ferm propòsit, va néixer Projecte Lola, a finals de l’any 2019, i us ben sorprendreu de tota la feina que fan.

 

“Junts passegem implica la creació d’una xarxa de voluntaris que han passejat els gossos de les persones més vulnerables que no podien sortir de casa seva durant el confinament”

 

Educar per sensibilitzar

Aquesta entitat sense ànim de lucre té quatre línies d’acció: Lola Educa, Lola Col·labora, Lola Social i Lola Animal. La primera, Lola Educa, és la més important, perquè l’educació és el motor de qualsevol canvi. I quin és el millor lloc per iniciar-lo? Doncs a les escoles i els instituts. És important que els infants interioritzin que els drets dels animals són legítims i han de ser respectats com els de qualsevol ésser viu.

Una altra tasca important de Lola Educa és fer arribar aquest missatge al conjunt de la societat. Per aquest motiu, els membres de Projecte Lola col·laboren amb diferents mitjans de comunicació. D’entrada, l’associació té el seu propi programa de ràdio, La Gata Lola, a Ràdio Llançà, i compten amb seccions animalistes al matinal de Girona FM cada tres setmanes i a Ràdio Vilafant, a més d’una columna al diari Hora Nova i un article mensual a la revista GiDona, entre d’altres.

Normalitzar els drets dels animals és un repte possible, però requereix l’ajuda de les institucions públiques. Per això, la creació d’aliances amb elles és l’objectiu de Lola Col·labora. En l’àmbit de la protecció animal, no es pot oblidar la reducció del nombre dels éssers abandonats. En aquest sentit, des de Lola Animal, treballen en campanyes d’adopcions eficients i en unes millors instal·lacions per als animals perduts o abandonats.

 

Junts passegem

L’última línia d’acció de Projecte Lola és Lola Social, que, en els darrers mesos, ha tingut un gran protagonisme. El vincle entre una persona i la seva mascota és increïblement fort. Per això ofereixen alternatives perquè, en moments difícils, els propietaris tinguin la tranquil·litat que el seu millor amic estarà en bones mans.

En els darrers mesos, hem viscut una de les situacions més greus que mai haguéssim imaginat, però les inesgotables ganes de crear un món millor per part dels membres de Projecte Lola han donat lloc a dues iniciatives molt boniques. La primera, Junts passegem, és la creació d’una xarxa de voluntaris que han passejat els gossos de les persones més vulnerables que no podien sortir de casa seva durant el confinament. Aquesta idea, que va sorgir arran de la decretació de l’estat d’alarma, també ha estat una eina útil per saber si els propietaris dels animals es trobaven bé de salut gràcies al contacte diari. Per dur a terme correctament la iniciativa, Projecte Lola ha treballat conjuntament amb els ajuntaments de diferents municipis de l’Empordà. També s’ha establert un protocol d’actuació que consisteix en què els voluntaris han de portar mascareta i guants, la seva pròpia corretja per evitar contagis i mantenir la distància de dos metres amb els propietaris, entre d’altres mesures.

 

“El programa VioPet, que forma part de la xarxa d’espais segurs per als animals de persones maltractades, té com a objectiu trobar una casa d’acollida, temporal o definitiva, per a les mascotes perquè les persones maltractades puguin abandonar el domicili familiar sense patir pel benestar dels seus amics peluts”

 

VioPet

La segona iniciativa és l’adhesió de Projecte Lola al programa VioPet, que forma part de la xarxa d’espais segurs per als animals de persones maltractades. El seu objectiu és trobar una casa d’acollida, temporal o definitiva, per a les mascotes perquè les persones maltractades puguin abandonar el domicili familiar sense patir pel benestar dels seus amics peluts.

El programa VioPet va ser creat per l’Observatori de Violència cap als Animals, i, des del mes de març, es coordina conjuntament amb la Direcció General de Dret Animal. Les dades que han recollit aquestes entitats indiquen que el 59% de les dones maltractades ajornen l’abandonament del domicili perquè la seguretat de la mascota no està garantida. Aquest temor es produeix perquè els maltractadors solen amenaçar les dones de fer mal als seus animals, si elles decideixen marxar. Davant d’aquesta situació, la majoria anteposen el benestar del seu millor amic i continuen convivint amb els seus maltractadors. Amb el programa VioPet, doncs, s’atura aquest xantatge emocional que posa en perill les vides de la persona i l’animal.

 

Article publicat al número 53 de D'estil.

*Fotos: Toni Trueba

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top