0 items
El meu compte

Pur-Impur: restaurant-cocteleria, by Nandu Jubany

El nou establiment de Nandu Jubany a Barcelona, que ha obert les seves portes aquest estiu, és un homenatge al producte de qualitat en lletres MAJÚSCULES!

 

Ubicat al cor de la ciutat comtal, a la zona més concorreguda i elegant de Barcelona, entre Passeig de Gracia i Rambla Catalunya i a prop d’obres arquitectòniques úniques com La Pedrera, el restaurant-cocteleria Pur-Impur ofereix una experiència gastronòmica per gaudir des del primer moment.

El local està dividit en dues plantes amb estils propis que no tenen res a veure i que traslladen a dos universos diferents: a la primera, l’espai Pur, un restaurant on la puresa de la cuina es percep a cada racó, i, a la planta baixa, l’Impur, una cocteleria on es respiren aires festius.

 

L’art de cuinar, a escena

Al Pur, que té capacitat per a 40 persones, els comensals formen part de la posada en escena del restaurant i, alhora, fan d’espectadors, perquè es poden delectar veient el procés culinari íntegre dels plats. És un veritable showcooking.

Sens dubte, la cuina és la gran protagonista d’aquest establiment, però no només en un sentit gastronòmic, sinó també pel que fa a l’estructura i la decoració del local. I és que l’espai central està regnat per una cuina d’última generació, amb una barra de marbre i una taula per emplatar (dissenyada com una gran taula de tall), que és l’essència del local, allà on es cuinen tots els plats.

Així, asseguts a la barra o en unes banquetes de fusta corbada dissenyades per encabir-hi quatre comensals i col·locades al voltant de la cuina, el visitant pot seguir la preparació de cada plat, des del moment en què el xef tria els aliments de la càmera refrigeradora d’acer inoxidable fins que elabora i presenta les creacions. I una novetat trencadora: són els xefs els que serveixen cada elaboració. És ben bé com menjar a casa (però millor!).

 

“Al Pur, que té capacitat per a 40 persones, els comensals formen part de la posada en escena del restaurant i, alhora, fan d’espectadors, perquè es poden delectar veient el procés culinari íntegre dels plats”

 

El producte, el protagonista absolut

El respecte pels aliments és el tret característic de l’espai Pur. Nandu Jubany, que és un amant del producte, es manté fidel als seus ideals i ofereix una cuina sense emmascaraments ni distraccions. Queden fora, per tant, les guarnicions excessives a favor de verdures, peixos de la llotja i carns amb sabor intens acompanyades –només– de les salses adequades.

Plats com ostres juràssiques al Josper amb mantega meunière, anxoves de l’Escala sobre straciatella i ametlla garapinyada o Wagyu (llom a la brasa amb wasabi fresc) són només algunes de les delicioses propostes gastronòmiques del Pur en què la matèria primera juga un paper indiscutible.

I, per si queda algun dubte d’això, més de 200 motlles de guix representant aliments frescos (i sense pintar per emfatitzar l’essència de puresa que es respira al local) recorden les col·leccions de botànica dels museus d’història natural. Una passada!

 

“La cuina és la gran protagonista d’aquest establiment, però no només en un sentit gastronòmic, sinó també pel que fa a l’estructura i la decoració del local”

 

 

La cirereta del pastís: l’Impur

I ja se sap: un àpat exquisit es mereix un còctel a l’altura, com els que serveixen a l’Impur, al pis inferior del Pur, després d’haver seguit el recorregut que delimiten unes mampares de fusta de roure.

Allà hi predominen els tons bordeus per transmetre l’estil informal típic dels bars o les sales de festes. Objectes originals com uns aplics de pedra d’alabastre amb forma de lluna o uns miralls “de sastre” que decoren les parets doten l’espai d’una personalitat única i indiscutible. I, per si no n’hi hagués prou, una petita pista de ball convida (encara més) a la disbauxa. Fins i tot els lavabos tenen el seu encant: carregats de color i fets de marbre, transmeten també l’exclusivitat i el luxe d’aquest nou establiment.

En aquest entorn tan evocador, quinze còctels de creació pròpia (preparats pels coctelers Adrià Batlle i Martí Solà) segueixen fidels als ingredients locals per continuar amb l’homenatge als productes i productors de proximitat del Pur. A aquests, s’hi sumen una vintena de begudes clàssiques d’arreu del món amb lleugers tocs d’innovació i sis licors casolans perquè les estimades sobretaules catalanes siguin d’allò més agradables.

 

“A l’Impur, quinze còctels de creació pròpia segueixen fidels als ingredients locals”

 

Article publicat al número 47 de D'estil.

 

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Top