0 items
El meu compte

Que l’aire no ens condicioni!

 

A l’hivern, la calefacció, i, a l’estiu, l’aire condicionat. Sembla que no hi ha manera que ens escapem de pagar una factura de llum elevada en cap moment de l’any! Però tenim una bona notícia: les despeses en energia es poden evitar i redirigir moltes vegades. D’una banda, és bo perquè nosaltres estalviem diners d’aquest cost elèctric, i, de l’altra, un estalvi de recursos energètics sempre ens ajuda a ser més respectuosos amb el planeta. Així doncs, aquí teniu un seguit de consells que us ajudaran a estalviar despesa energètica en matèria d’aire condicionat aquest estiu sense ofegar-vos de calor.

 

Establiu un horari de funcionament

D’aquesta manera, s’evita que l’aire estigui funcionant en hores en què potser ja no és necessari. Per exemple, a partir de les vuit del vespre (o més tard) o de bon matí, quan fa una mica més de fresca, n’hi ha prou d’obrir un parell de finestres per renovar l’aire de dins de casa i que l’aire condicionat descansi. I, sovint, quan dormim, tampoc cal mantenir-lo obert.

 

“De bon matí, quan fa una mica més de fresca, n’hi ha prou d’obrir un parell de finestres per renovar l’aire de dins de casa i que l’aire condicionat descansi”

 

No us passeu amb la temperatura!

Com més diferència hi ha entre la temperatura exterior i la interior, més haurà de treballar l’aire condicionat, a part que, a nosaltres, a partir de 12º C, ens resulta perjudicial: ens pot provocar un xoc tèrmic quan entrem o sortim de casa. Si fa moltíssima calor a fora, no és un despropòsit posar l’aire, per exemple, a 24 o 25º C.

 

Aïlleu correctament la casa

Tal com passa a l’hivern amb la calefacció, una casa ben aïllada permet que l’aire fresc no s’escapi fàcilment de dins. Tenir les finestres i les portes aïllades és, a llarg termini, un important estalvi energètic. I sempre es poden instal·lar tendals perquè no toqui el sol directament a la façana.

 

Eviteu generar calor dins de casa

Durant les hores en què hem de fer servir l’aire condicionat, és convenient fer que s’esforci el mínim. Si fem una bugada, ens banyem, rentem els plats o posem una cassola a bullir, per exemple, escalfarem innecessàriament la casa, per poc que sigui. Aquestes activitats sempre es poden fer a primera hora del matí o al capvespre.

 

“Els ventiladors són els clàssics de l’estiu i, encara que no ens ho pugui semblar, poden substituir l’aire condicionat en multitud d’ocasions”

 

Llarga vida als ventiladors!

Els ventiladors són els clàssics de l’estiu i, encara que no ens ho pugui semblar, poden substituir l’aire condicionat en multitud d’ocasions. Si hem d’estar quiets una bona estona (perquè estem dinant i fent sobretaula, perquè estem mirant una pel·lícula a la sala d’estar, o perquè estem treballant amb un ordinador), un ventilador funciona a la perfecció quan es tracta de refrigerar una zona en concret i, és clar, suposa un gran estalvi comparat amb un aire condicionat.

 

El manteniment, essencial

Com molts altres electrodomèstics, l’aire condicionat consumeix més energia quan es troba brut i té algun tipus de brossa a dins. Un correcte manteniment (com netejar els filtres) ajudarà a evitar-ho i farà que funcioni a la perfecció durant més temps.

 

Article publicat al número 53 de D'estil.

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top