0 items
El meu compte

Que 'Tot anirà bé'

 

Tot anirà bé. Quantes vegades hem sentit aquestes tres paraules en els darrers mesos? Moltíssimes! Ens les hem repetit a nosaltres mateixos per calmar la nostra angoixa, les hem pronunciat per transmetre un missatge d’optimisme als nostres familiars i han inundat les xarxes socials en forma de hashtag. Doncs aquest és, precisament, el títol del nou llibre de Francesc Miralles, conegut també per ser el coautor de l’Ikigai.

 

Manual de primers auxilis

La situació viscuda durant els últims mesos ens ha fet pensar, en més d’una ocasió, que som com personatges d’una pel·lícula de ciència-ficció. Cap de nosaltres hauria imaginat mai que el nostre dia a dia “saltaria pels aires” d’aquesta manera, com diu Miralles, i hauríem hagut de canviar la nostra forma de treballar, de viure i de socialitzar-nos. Gairebé tot. Però la realitat és que ens hi hem hagut d’avenir enmig d’una allau de sensacions, que no sempre hem sabut (ni sabem) com gestionar. És en aquests moments quan agraïm poder tenir a les nostres mans Tot anirà bé, una obra carregada de realitat i d’optimisme que ens prepara per als desafiaments d’un futur bastant incert.

Aquest llibre –que també podríem definir com un autèntic manual de supervivència– conté vint converses amb experts en àmbits tan dispars com la medicina, la física quàntica, l’economia o la filosofia, entre d’altres. Cadascun d’ells, des de la seva perspectiva, parla sobre la Covid-19 i la transformació que està vivint el món, i, sobretot, ens ofereixen consells per superar aquest repte comú. La gràcia de la qüestió, però, rau en el fet que professionals procedents d’àrees tan diferents coincideixen a citar els elements clau per superar aquesta etapa: l’optimisme i la capacitat d’adaptació innata de l’ésser humà.

 

“Aquest llibre –que també podríem definir com un autèntic manual de supervivència– conté vint converses amb experts en àmbits tan dispars com la medicina, la física quàntica, l’economia o la filosofia, entre d’altres”

 

Veritats com el puny

Tot anirà bé, a més d’oferir eines per assimilar, de forma positiva i sense por, que el món està canviant, i que aquesta crisi, encara que no ho sembli, generarà noves oportunitats, també és un bany de realitat per al lector. De cada conversa, se’n poden extreure lliçons i veritats, a vegades, un pèl amargues, és cert. La primera d’elles pertany al metge i investigador Salvador Macip, que ens recorda que no podem pensar a curt termini quant a la pandèmia. La Covid-19 és un virus nou i, com ha passat amb tots els que s’han esdevingut al llarg de la història, no en som immunes. Per tant, hem d’assumir que trigarem molt a fer vida “normal”.

La inversió en ciència al nostre país és nefasta. Amb aquesta crisi ha tornat a quedar palès. Malgrat tot, la doctora en física quàntica Sonia Fernández-Vidal és optimista i creu que aquesta és una bona ocasió per ser més conscients que formem part d’un tot (humanitat i planeta Terra) i que ens podem enfrontar a molts altres problemes que requereixen investigació, com, per exemple, l’arribada d’asteroides o l’era preantibiòtica.

Per si encara no us han vingut ganes de llegir aquest llibre, vet aquí aquesta divertida comparació de Rafael Santandreu: “Nosaltres, en realitat, no som gaire diferents de les mosques”. Aquests insectes només viuen sis dies i aconsegueixen dur una vida completa perquè saben que és “fulgurant”. Per tant, independentment del futur que ens espera, preneu-ne nota i aprofiteu cada minut!

 

Tot anirà bé, a més d’oferir eines per assimilar, de forma positiva i sense por, que el món està canviant, i que aquesta crisi, encara que no ho sembli, generarà noves oportunitats, també és un bany de realitat per al lector”

 


Fitxa tècnica

Títol: Tot anirá bé

Autora: Frances Miralles

Editorial: Ara Llibres

Data de publicació: 22 de Juny de 2020.

Pàgines: 176

 


Article publicat al número 54 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top