0 items
El meu compte

Quedem al Zurich? Art i micromecenatge units en un projecte amb molta Ànima.

 

“El Zurich és més que un cafè cèntric de Barcelona”. Sota aquest motiu literari s’ha unit un col·lectiu de bloguers per reanimar literàriament aquest local emblemàtic de la Ciutat Comtal.

 

Una explosió creativa conjunta

Una trobada de bloguers al Zurich el mes d’octubre cancel·lada a última hora. Aquest va ser l’embrió d’un projecte que, cinc mesos després, i gràcies a l’entusiasme dels membres de Projecte bloguer i al micromecenatge, prenia forma sota el títol Quedem al Zurich? i anunciava la seva futura aparició en format llibre.


La idea, fruit de la inspiració espontània (“I si fem un llibre de trobades al Zurich?”), va acabar seduint trenta-tres persones que, tot i tenir uns perfils tan dispars com les col·laboracions amb què hi acabarien participant, tenien tres aficions comunes: la creació artística, els blogs i, per descomptat, el Zurich.

 

“Fins a trenta-tres poemes, relats, il·lustracions i fotografies, fins a trenta-tres costats d’un mateix calidoscopi elaborats sota una única premissa prèvia: la voluntat de plasmar l’Ànima d’un Cafè no menys calidoscòpic”.

 

Així, fins a trenta-tres poemes, relats, il·lustracions i fotografies, fins a trenta-tres costats d’un mateix calidoscopi elaborats sota una única premissa prèvia: la voluntat de plasmar l’Ànima d’un Cafè no menys calidoscòpic. I és que, des dels seus orígens, el Zurich ha estat escenari d’esdeveniments i moviments, socials, culturals i polítics, que ja formen part de la història d’aquest país: des de quiosc a centre de reunions d’escaquistes, des de trinxera de republicans durant la Guerra a nucli de tertúlies d’intel·lectuals. I xocolateria, i teló de fons de pel·lícules, i...

 

Amb l’emoció i el risc del micromecenatge

Perquè les obres d’aquests autors poguessin emanar com l’aroma d’un bon cafè, i mentre sortien propostes tan originals com la d’un simposi al voltant del Zurich per donar unitat al projecte, calia buscar un editor, una tasca gens fàcil que acabà trobant resposta en el micromecenatge. Concretament, el seu partner d’aventura ha estat Quorum Llibres, la branca de crowdfunding de 9 Grup Editorial, que fusiona Angle Editorial i Cossetània Edicions.

El compte enrere de 40 dies per aconseguir les 200 reserves d’exemplars necessàries per a la publicació del llibre fou tota una odissea, i ha acabat esdevenint una autèntica trobada multidimensional que ha tingut lloc als blogs i a Facebook, i que, finalment, es materialitzarà en paper i tinta.

 

“Els drets d’autor del llibre són donats a Arrels Fundació, una entitat que, des de 1987, es dedica a l’atenció de persones sense llar de la ciutat de Barcelona”

 

Una realitat solidària

La superació de la reserva 200 va venir acompanyada d’una doble bona notícia per a Projecte bloguer: la publicació del seu Quedem al Zurich?, i, a més, la generació de drets d’autor (12% sobre el preu del llibre). Després que als blogs es comencés a compartir l’opinió de donar aquests drets a una ONG, s’ha optat per ajudar aquells qui ajuden i cedir-los a Arrels Fundació, una entitat que, des de 1987, es dedica a l’atenció de persones sense llar de la ciutat de Barcelona.

 

Es necessiten més motius?

Per reviure les pròpies trobades al Zurich; per formar part d’un somni compartit; per riure, intrigar-se, sorprendre’s; per contribuir a una bona causa. I per si tots aquests motius fossin pocs: perquè la publicació del llibre, al juny, anirà acompanyada d’una presentació al mateix Cafè. Quedem al Zurich?

 

Aquarel·la: Carme Rosanas.

Article publicat al número 34 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top