0 items
El meu compte

Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

El Palau Moxó, el Palau Moja, el Palau Centelles, la Casa de Manuel Rocamora, l’Estudi-Taller d'Oleguer Junyent, la Casa Museu Arxiu Maragall, la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi o la Reial Acadèmia de Bones Lletres són tan sols alguns dels punts que obren les seves portes al públic per fer-hi visites comentades, tallers infantils, conferències, concerts o activitats d'estiu o de Nadal.

El projecte, que és fruit de la feina d’un equip de persones especialitzades en història i art, s’estendrà per altres racons de Catalunya i de Madrid que també compten amb vertaderes joies amagades que mai han estat vistes pel públic general.
 

Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

La Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi va obrir les seves portes a la Llotja de Barcelona l’any 1775 amb el nom d’Escuela Gratuita de Diseño, tot i que tres anys més tard passà a denominar-se Escuela de Nobles Artes en ampliar els ensenyament a pintura, escultura i arquitectura. Aquest organisme fou la resposta a les sol·licituds dirigides al rei pels artistes i intel·lectuals barcelonins de l’època, que demanaven una acadèmia de belles arts similar a l’establerta a Madrid el 1752. El nom actual el pren l’any 1989 després d’haver patit diversos canvis estructurals, administratius i de nomenclatura. Mentre que l’Escola Superior de Belles Arts va marxar de l’edifici el 1940, i l’Escola d’Art i Oficis Artístics ho va fer a finals de la dècada dels 60 del segle passat, la Reial Acadèmia encara manté avui la seva seu al segon pis de la Llotja. A l’interior es guarda una gran col·lecció d’obres dels principals representants de l'art català modern, com Claudi Lorenzale, Damià Campeny, Marià Fortuny o Pau Milà i Fontanals, a més de pintures i escultures d’artistes espanyols i europeus de la talla de Federico de Madrazo o Marinari, respectivament. Són la continuació directa d'un dels primers museus d'art que van existir a Catalunya, creat amb finalitats pedagògiques per l'Escola de la Llotja l'any 1850.

 

Article publicat al número 19 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-racons.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top