0 items
El meu compte

Espai Dadà: trencant mobles

El restaurant Dadà vol anar molt més enllà del concepte tradicional de restaurant. Ubicat dins d’un hotel -el Figueres Park d’Hostalets de Llers, a Girona-, és un espai gastronòmic que juga amb el trencament dels valors habituals, tal com va fer el moviment dadà.

Ens endinsem en un restaurant que pretén anar molt més enllà del concepte tradicional de restaurant a què estem avesats. Ubicat dins d’un hotel –l’Hotel Figueres Park d’Hostalets de Llers, a Girona–, vol ser un nou espai gastronòmic que juga amb el trencament dels valors habituals, tal com va fer el moviment dadà desenvolupat a Europa entre 1916 i 1925, just abans de l’aparició del surrealisme. És el restaurant (o espai) Dadà.

Aprofitant el moment de canvi històric que estem vivint i la zona on s’ubica el Dadà (en ple Alt Empordà, terra surrealista per excel·lència encapçalada pel genial Salvador Dalí), Bernat Harster i el seu equip han refundat aquest espai per oferir una bona cuina en un entorn multifuncional que permet un munt de possibilitats.

Després d’una llarga trajectòria rere fogons d’alta cuina, ara elaboren uns plats molt més relaxats i distesos que no deixen d’acumular, però, l’experiència adquirida amb els anys, especialment al capdavant del restaurant La Cúpula de Vila-sacra, que va assolir un gran prestigi a la zona.

Presentacions originals i perfectament elaborades a partir de productes autòctons frescos i naturals configuren un munt d’opcions per escollir a diari, sempre amb el sabor mediterrani de base i amb una equilibrada relació qualitat-preu. Dadà pica-pica menú, menú dadà, menú dadà hotel, carta o menú migdia. Rere aquestes etiquetes s’amaguen arrossos, suquets de peix, tàrtars i foies exquisits que busquen l’essència del producte, una cuina humil i sense pretensions però més que correcta que fuig de les floritures excessives i dels atretzos enganyosos.

 

Un espai flexible multiforma preparat per donar peu a un munt d’experiències

A banda de la cuina del restaurant Dadà, l’espai on es desenvolupa aquesta experiència multisensorial és un altre dels punts forts del lloc, el qual contribueix enormement a forjar la filosofia dadà, basada, d’altra banda, en un tracte respectuós però altament proper amb el client.

Les sales del restaurant poden acollir fins a 300 persones, tant comensals a diari com puntuals celebracions familiars i d’empresa, casaments, comunions, presentacions de projectes, cursos i seminaris i tot el que es presti. A més, existeixen diversos espais pensats per crear ambients i, per tant, sensacions, diferents: sales amb vidrieres laterals, parets empaperades amb disseny i, fins i tot, un íntim racó que permet als visitants escriure els seus missatges en una mena d’invitació a entrar en el món de l’art underground.

A cada lloc, el luxe de l’amplitud i la llum natural esdevenen elements indispensables i definitoris. Grans finestrals connecten l’interior de les saltes amb un espai exterior verd viu que esdevé un atractiu i tranquil reducte a peu de carretera, perfectament adaptat per gaudir en dies de sol.
 

Cartes d’un ordre caòtic i vins de casa

Entrant en un divertit joc al·legòric que connecta gastronomia amb literatura, amb art, amb disseny i amb cultura, les cartes del Dadà són un desordre ordenat, com un ball de tipografies a l’estil Brossa que es llegeix amb el full en oposició horitzontal i converteix la tria de cada plat en una mena de joc visual molt suggeridor.

En aquestes cartes, hi ha un racó especial reservat al vi, un racó que prioritza els vins empordanesos i catalans per damunt dels altres. Certament, les creacions enològiques de la terra són la pedra filosofal de la carta. I, a la seva coberta, aquestes paraules: “Dadà: moviment caracteritzat pel trencament de valors que influeix en diferents àmbits de la cultura”. Potser ara estem vivint un nou moviment dadà. Aquest espai gastronòmic, almenys, així ho representa.

 

Article publicat al número 15 de D'estil.

ACTUALMENT AQUEST ESTABLIMENT ES TROBA TANCAT

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top