Roos - The Singular Space
Fem un descans, o fem un descans?
Chill-out i restaurant, és l’oasi de les nits d’estiu d’enguany a l’Empordà.
El restaurant La Llar va tancar, però, des de 2019, les seves instal·lacions han reviscolat i han estat remodelades per encabir-hi un local que s’escau perfectament amb aquesta idea d’oasi: el nou Roos - The Singular Space.
Un oasi, de veritat
El local iniciava la seva aventura l’any passat com a espai chill-out i anomenant-se Roos Pool Lounge Bar; aquest any, ha estat rebatejat com a de showroom inèdit fins ara a la Costa Brava, i compta amb un bon reguitzell de novetats. És el racó perfecte per degustar un còctel amb els amics o la família, amb música de fons i un entorn calmat, amè, en una gran terrassa, única i deliciosa, i una piscina blanca que embadaleix.
Sensiblement ben decorat, amb una il·luminació suau i agradable, el Roos gaudeix d’un d’aquells ambients en què hom s’hi pot sentir ben a gust, entre els seus, gaudint de les nits a la fresca de l’estiu empordanès. De fet, s’ha convertit en un dels locals de moda de la zona.
L’any passat, el Roos obria i tancava temporada amb la mateixa il·lusió, ganes i empenta que el primer dia, i, aquest any, les novetats no s’han fet esperar; i n’hi ha una que és bru-tal.
“És el racó perfecte per degustar un còctel amb els amics o la família, amb música de fons i un entorn calmat, amè, en una gran terrassa, única i deliciosa, i una piscina blanca que embadaleix”
Els espetos, tot un showroom inèdit a la Costa Brava
Deixant de banda les moltes mesures higièniques i sanitàries que tots els locals han de prendre darrerament (separació entre taules, desinfectants, mascaretes, etc.), el Roos ha engegat ja la nova temporada d’estiu 2020 amb novetats destacables que encara el faran més popular encara. D’una banda, el més destacable és el nou restaurant que inclou, a través de la reforma de les instal·lacions de l’anterior restaurant La Llar. Tant a la part interior del local com a l’exterior –a la zona chill-out–, el restaurant del Roos ofereix gastronomia local i atrevida perquè tothom pugui degustar els sabors de la Costa Brava en un bon àpat i passar després a fer un còctel a l’exterior.
Ara bé, sens dubte, la novetat més important del nou Ross, que encara accentuarà més la seva condició de punt de trobada, és una barca en què s’hi cuinen espetos, a la vista del públic, en una sort de showroom inèdit fins ara a la Costa Brava. És tot un espectacle fet a base del caliu de fusta d’olivera!
Els espetos fan referència a un tipus de cocció del peix i marisc molt típica a la Costa del Sol, especialment a la zona de Málaga. Els peixos s’enfilen en un ast, com una broqueta, que es rosteix amb llenya a la sorra de la platja (o en una barca plena de sorra, com és el cas). És, realment, un art! Com que el peix queda més separat del foc, la cocció no és agressiva i permet que conservi el seu greix, la qual cosa li aporta un gust únic, molt melós.
El peix més habitual de veure rostit fent servir aquesta tècnica és la sardina, però també s’hi poden veure llobarros, gambes, calamar, pop i, en el cas del restaurant del Roos, carn de vedella, botifarra de l’Empordà i magret d’ànec. Aquest àpat diferent i singular, acompanyat, és clar, de vins de la DO Empordà, amaneixen més que mai l’experiència al Roos!
Però això no és tot, perquè una altra de les particularitats que ofereixen són els pollastres picantons al forn amb carbó vegetal fets a l’estil sureño, com un forn a l’ast, però menys agressiu, més hermètic i fet amb carbó vegetal d’olivera.
“La novetat més important del nou Ross, que encara accentuarà més la seva condició de punt de trobada, és una barca en què s’hi cuinen espetos, a la vista del públic, en una sort de showroom inèdit fins ara a la Costa Brava”
Un equip de 10
El restaurant La Llar ja era un lloc de referencia, gastronòmicament parlant, però és que l’equip de cuina del Roos no es queda curt: el xef és Quim Oliu; el segon cap de cuina, Lluís Vallir, amb trajectòria a Lima (per això, la carta d’aquest espai renovat també compta amb plats peruans, com el ceviche de llenguadina o tiraditos de tonyina vermella), i el cap de sala, Eric Oliu, amb 22 anys d’experiència al Celler de Can Roca.
“El xef és Quim Oliu; el segon cap de cuina, Lluís Vallir, amb trajectòria a Lima, i el cap de sala, Eric Oliu, amb 22 anys d’experiència al Celler de Can Roca”
A l’estiu, de diumenge a diumenge
El fet d’obrir cada dia de la setmana durant els mesos d’estiu, des del migdia fins al capvespre, fa que es pugui gaudir de l’ambient singular del Ross durant gran part de la jornada. S’hi pot fer un dinar i allargar la sobretaula amb un còctel durant les hores de més repòs de la tarda, o bé, veure la posta de sol amb un gintònic entre els dits; o fer un sopar a la fresca amb els amics i estirar-lo tot escoltant música en directe, cantant-li a la nit i ballant per la vida!
La previsió és que, si la “nova normalitat” ho segueix permetent, es celebrin concerts de música lleugera (jazz o rumba, per exemple) a la terrassa del Roos - The Singular Space un parell de dies a la setmana. Inigualable!
|
|
Article publicat al número 53 de D'estil.
Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >