Sa Perafita: turisme enològic 100%
Sa Perafita acull l'exclusiu celler dels vins Martín Faixó i unes habitacions de luxe per practicar enoturisme en un privilegiat entorn situat entre mar i muntanya.
En un dels indrets més admirats de la costa Brava (el cap de Creus), entre el mar d’amunt, el mar d’avall i la forta vinya, apareix Sa Perafita, un celler elaborador de vins de la terra que esdevé, a més, una encantadora casa de turisme rural perfecta per desplegar tots els sentits.
Construït al segle XIV i restaurat per la família Martín Faixó l’any 2004, el mas, que forma part del programa de recuperació de la vinya a l’Alt Empordà, és el bressol dels vins Martín Faixó, els quals recullen tot el caràcter empordanès en una ampolla. Cada any, 40.000 ampolles d’aquest segell surten al mercat. Abans de fer-ho, però, reposen en un dels espais de la masia, que el visitant pot veure en qualsevol moment. I no només això, sinó que també pot degustar-los in situ acompanyat de la màgia de l’entorn.
A més d’una entrada on s’exposen tots els vins Martín Faixó a mode de botiga, el celler i una immensa sala multifunció amb enormes vidrieres –que són un mirador de luxe cap a les vinyes i el mar–, a la planta superior del mas, accedint a través d’unes escales exteriors, hi ha cinc acollidores habitacions equipades amb tots els detalls per acollir tot aquell que busqui la tranquil·litat d’un lloc d’estampa per passar uns dies de relaxament, lectura, llargs passejos entre vinyes i degustacions de vins personalitzades.
A dins del mas, pedra centenària, bigues, fusta i confort. A fora, vinyes, mar, aire lliure i un jardí immens amb tauletes de jardí i hamaques per gaudir al màxim de l’entorn, de dia i de nit.
Sa Perafita ha sabut combinar antiguitat i modernitat en tots els sentits per oferir un producte que va molt més enllà d’uns vins de qualitat –cuidats i mimats al mil·límetre– o d’unes estades rurals sense més. Aquí, el benestar, les aromes, els sabors, la llum i el contacte amb la terra conformen els pilars bàsics d’una experiència multisensorial única.
Article publicat al número 17 de D'estil.
Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >