Des de les pàgines de D’estil, us volem oferir unes propostes de tapes actuals però elaborades amb productes frescos tradicionals de la mà del Txot’s.
Ingredients per a 2 persones
- 50 gr. de bolets: xampinyons, rossinyols i shitake.
- 100 gr. de mongetes blanques cuites.
- 1 calamar.
- ½ ceba.
- Oli d’oliva verge extra.
- Sucre.
- Sal.
- Pebre.
- Aigua.
- Canonges.
- Una mica de salsa romesco.
Elaboració
Pelem la ceba, la tallem en juliana i la caramel·litzem en una paella amb un bon raig d’oli. Al principi, el foc ha d’estar mig-alt, perquè cal que es torri una mica. Remenem sovint per evitar que es cremi i, quan hagi pres un color fosc i pràcticament hagi consumit tota la seva aigua, n’afegim un petit raig addicional perquè continuï el procés de confitat sense cremar-se. Anem remenant sense parar i, si cal, hi afegim un altre rajolí d’aigua. Un cop la ceba estigui ben fosca, ja estarà llesta.
Després, hi aboquem els bolets i ho saltegem tot.
Tot seguit, hi afegim el calamar i les mongetes i ho cuinem una mica.
Ho salpebrem.
I ja podem muntar el plat amb uns punts de salsa romesco i unes quantes fulles de canonge per decorar.
Article publicat al número 39 de D'estil.