0 items
El meu compte

Sent la ingravidesa

Les piscines de flotació d'aigua calenta amb sals d'Epsom permeten experimentar la gravetat zero i aporten nombrosos beneficis per al cos i la ment.

Has sentit mai la ingravidesa? La sensació de no pesar es pot sentir a l'espai, surant en aigua (tan salada com del Mar Mort) o en somnis, però, com que viatjar a l'espai no està a l'abast de tothom ni decidir el que somniem, tampoc, podem viure aquesta sensació surant en aigua salada amb una altíssima concentració de sals d'Epsom, que són les que s'utilitzen als flotàriums o cabines de flotació.

Les sals d'Epsom no tenen res a veure amb la sal marina o la sal comuna, que estan formades principalment de clorur sòdic. Aquestes són sulfat de magnesi, es troben de forma natural en aigües termals i no només tenen propietats relaxants per a la musculatura, sinó que ajuden a eliminar toxines de l’organisme.

 

“Les piscines de flotació no són tant una via per desconnectar del món, sinó per connectar amb un mateix”

 

Perdre tota sensació de contacte amb el propi cos

A banda de la total ingravidesa que se sent en una sessió de flotàrium, aquestes cabines estan dissenyades per aïllar la ment i el cos dels estímuls sensorials externs que ens bombardegen diàriament. No són tant una via per desconnectar del món, sinó per connectar amb un mateix. És com si es retornés a l’úter matern.

La flotació es fa en una piscina individual d’aïllament sensorial amb cromoteràpia, o bé en total foscor, només veient un cel estrellat al damunt. En aquest context de relaxament, mentre se sura, es pot seguir una meditació guiada, escoltar música relaxant o bé restar en silenci. Sense llum i sense so s’aconsegueixen eliminar fins al 90% dels senyals que envia el sistema nerviós al cervell, generant un estat molt profund de relaxació física i mental. Una sessió de flotació equival a cinc hores de son.

 

“A curt termini, relaxa físicament i mental, disminueix la tensió muscular, redueix la fatiga i els dolors crònics i combat l'estrès, l'insomni, la depressió i l'ansietat”

 

La temperatura de l'aigua dins de la piscina es manté entre 34º i 35ºC, que és la temperatura externa de la pell. Així, no se sent ni fred ni calor i no es generen canvis que distreguin l'usuari durant la flotació. Al llarg d’aquest “viatge”, es perd tota sensació de tacte, pressió, límits o fricció amb el cos. És tota una experiència!

Uns banys amb “superpoders”

A banda de combatre l'estrès i produir una millora acumulativa sessió rere sessió, surar en una cabina de flotació també té un gran nombre de beneficis.

A curt termini, relaxa físicament i mental, disminueix la tensió muscular, redueix la fatiga i els dolors crònics i combat l'estrès, l'insomni, la depressió i l'ansietat. També accelera la recuperació física i els processos de rehabilitació i desintoxica l'organisme (de fet, banyar-se en sal és una teràpia recomanada en un procés de depuració del cos, ja que, per osmosi, s'eliminen toxines).

 

“Una sessió de flotació equival a cinc hores de son”

 

A llarg termini, els banys en les piscines de flotació redueixen el ritme cardíac i respiratori, la fatiga i els dolors crònics, i estan molt recomanats durant l'embaràs. També milloren la circulació sanguínia i limfàtica, la irrigació cerebral i el metabolisme cel·lular tot augmentant el nivell energètic de l’organisme. Però això no és tot, perquè, per si no n’hi hagués prou, atorguen claredat mental, incrementen la creativitat, afavoreixen la concentració i acceleren els processos d’aprenentatge, a més d’optimitzar la visualització i la meditació gràcies al fet que les ones cerebrals beta canvien per les alfa i, fins i tot, per les theta. Finalment, també reforcen el sistema immunològic, la sensació general de benestar i la confiança en un mateix, perquè ajuden l’organisme a alliberar endorfines, les hormones naturals productores de la felicitat que contribueixen a combatre l'insomni, la depressió i l'ansietat.

 

Article publicat al número 37 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-experiencies.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top