0 items
El meu compte

Si us plau, un cafè per... (Vuit usos alternatius del cafè que no imaginaríeu mai)

 

La majoria de nosaltres utilitzem el cafè per mantenir-nos desperts i carregar bateries, però les seves propietats ens proporcionen uns usos alternatius que, de ben segur, desconeixeu. Ens aporta beneficis per al cos i trucs que ens poden solucionar petits maldecaps. Us imagineu poder utilitzar el cafè per exfoliar la pell, per tenyir el cabell, per repel·lir les formigues o per conservar millor els mobles? Tot seguit, us expliquem aquests i altres usos.

 

Reduir les estries i la flacciditat. Aquestes alteracions de la pell són un malson per a la majoria de nosaltres. Us heu adonat que moltes cremes anticel·lulítiques contenen cafeïna? Això es deu al fet que el cafè activa la circulació sanguínia i afavoreix l’eliminació dels cúmuls greixosos. Proveu d’elaborar una crema natural mesclant les restes del cafè amb oli de coco i apliqueu-vos-la, dibuixant cercles, durant durant uns minuts.
 

Exfoliar la pell. La cafeïna aporta beneficis molt valuosos per a la pell, i utilitzar el cafè com a exfoliant és una excel·lent forma de remoure les cèl·lules mortes i mantenir la pell neta i fresca. Només cal barrejar cafè mòlt amb mitja cullerada d’oli d’oliva i aplicar la mescla durant uns minuts.
 

Donar brillantor al cabell. El cafè estimula el creixement del cabell i li aporta brillantor i fortalesa. Després de rentar-vos-lo i eixugar-vos-lo, apliqueu-li dues tasses de cafè –que, prèviament, haureu deixat refredar–, deixeu-lo reposar uns minuts, com si fos una màscara, i, després, esbandiu-lo. Comprovareu que el cabell brilla i té un aspecte més saludable.
 

Repel·lir les formigues. Moltes vegades apareixen formigues en alguna zona de casa, com ara la cuina o el bany, i no sabem què fer per evitar-ho. Doncs bé, escampeu cafè mòlt i sec pels llocs on les trobeu habitualment i veure com no s’hi acosten. L’aroma que desprèn no els agrada gens i les allunya.
 

Eliminar les olors de les mans. A tots ens ha passat que, després d’haver tallat verdures o d’haver utilitzat un producte fort, l’olor que desprèn ens ha impregnat les mans. I ens les rentem amb aigua i sabó, però no desapareix. Doncs el cafè combat les males olors. Proveu d’agafar-ne un grapat (usat) i refregueu-vos-el per les mans. Després, us les esbandiu amb aigua i l’olor haurà desaparegut, com per art de màgia.
 

Tenyir la roba o el cabell. El cafè té uns pigments naturals que poden tenyir els teixits i, fins i tot, el cabell. Si voleu provar-ho, agafeu una tela, remulleu-la en cafè i, en pocs minuts, veureu com pren la seva tonalitat. Per aplicar aquest tint natural al cabell, barregeu dues tasses de cafè amb un quart de condicionador i apliqueu-vos-el. La intensitat del color dependrà del temps que el deixeu actuar.
 

Fer compost per a la terra. El cafè és perfecte per preparar el compost per a la terra, sobretot per a aquelles plantes que necessiten terres àcides, ja que proveeix d’elements tan necessaris com el coure, el potassi, el magnesi i el fòsfor.
 

Conservar els mobles. El cafè és un abrillantador natural per als mobles envernissats. Només cal netejar les superfícies amb un drap humitejat amb cafè i els conservareu en bon estat, nets i sense pols. També se’n pot fer una pasta per cobrir lleus esgarrapades que tingui la fusta.
 

 

Article publicat al número 43 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top