0 items
El meu compte

Slow life deco: L’“ara i aquí” fet tendència

 

"Quan les coses succeeixen amb una rapidesa tal, ningú no pot estar segur de res. De res en absolut, ni tan sols de si mateix”. Són paraules de M. Kundera que continuen tenint una validesa rotunda, per això filosofies com la del moviment slow ens conviden a recuperar la consciència plena del nostre temps, fora i dins de casa.

 

Sense pressa, per favor

La fascinant sensació de gaudir dels moments de manera pausada: un cafè calent, un passeig per la platja, els raigs de sol entrant per la finestra... Són petits detalls presents en el nostre dia a dia que la societat de les presses ens fa oblidar massa sovint.

Vivim en un món on existeixen trens que viatgen a 574.8 km/h, McDonald’s que prometen servir hamburgueses en menys de 60 segons i barbers famosos per realitzar 34 talls de cabell en una hora, unes estadístiques que, amb la falsa il·lusió d’oferir-nos més temps, l’únic que ens generen és més estrès. Però, i si deixéssim de centrar-nos en el destí per gaudir una mica més del viatge? El resultat seria una vida més feliç, una vida slow.

Les coses realment importants no haurien d’accelerar-se. Raonable, oi? Doncs aquest és l’eslògan de l’anomenat moviment slow, un corrent cultural d’abast mundial que promou desaccelerar l’estil de vida actual. No es tracta d’inacció, sinó de prendre el control del propi temps abans que viure sotmesos a la seva tirania, prioritzant la realització d’activitats que repercuteixin en el desenvolupament integral de la persona. Es tracta, en definitiva, de ser persones més lliures i plenes.

Tot i originar-se com a qüestionament gastronòmic, davant l'americanització d'Europa per l'obertura d'un establiment de menjar ràpid al centre de Roma a finals dels anys 80, amb el temps, el moviment slow ha acabat convertint-se en tota una filosofia de vida que s’ha implementat en camps molt diversos, entre ells, la decoració.

 

“El moviment slow és un corrent cultural d’abast mundial que promou desaccelerar l’estil de vida actual i que arriba, fins i tot, al món de la decoració i l’interiorisme”

 

Espais on... ser feliç!
 

Passeu, vegeu, deixeu que el temps s’aturi i... gaudiu! Us imagineu sentir això cada cop que entreu a casa? És el que succeeix quan la recerca de l’harmonia i el benestar esdevé l’objectiu fonamental i quan el factor més important és l’actitud, o el que és el mateix, quan s’opta per la decoració slow.

El concepte neix de la idea de crear llars que ens ajudin a desconnectar de la rutina diària i ens convidin a viure a un ritme més pausat i humà per sentir-nos millor; llars que siguin un autèntic refugi personal i ens facin creure que, realment, com a casa, enlloc.

Són molts els elements que defineixen aquest estil decoratiu, però, sobretot, sobretot, les cases lentes són habitatges:

Funcionals i pràctics on prima l’adequació dels espais als seus propietaris, uns espais que donen resposta a les necessitats del seu dia a dia.

Senzills, amb una filosofia similar a la del Fengshui, que permet que les energies flueixin adequadament.

Amb gust pels petits detalls, des d’accessoris amb una funció específica fins a elements que tenen un valor sentimental, perquè són aquestes coses les que ens diferencien, ens fan més feliços i van configurant el trencaclosques de la nostra vida.

Amb racons únics i personalitzats on sentir-se totalment a gust i gaudir de la màxima pau interior, com ara un espai de lectura o una zona d’escriptori on treballar o desenvolupar una afició. Sovint, amb uns coixins escampats estratègicament per terra, una catifa o una butaca n’hi ha prou.

On la naturalesa pren protagonisme, buscant una connexió directa amb el medi ambient a través de l’elecció dels materials o la col·locació de plantes.

Amb molta llum natural i colors neutres (celestes, blancs, grisos), que no saturen i que, combinats amb fusta, el material càlid i acollidor per excel·lència, creen una sensació de puresa, calma i serenitat deliciosa. 
 

 

“El concepte neix de la idea de crear llars que ens ajudin a desconnectar de la rutina diària i ens convidin a viure a un ritme més pausat i humà per sentir-nos millor; llars que siguin un autèntic refugi personal i ens facin creure que, realment, com a casa, enlloc”

 

Benvinguts al plaer de viure a poc a poc!


El virus de la pressa és una epidèmia mundial. Si l’has contret, tracta de curar-te; si encara no, prevén-lo. Desaccelerem el temps, prenguem-ne novament consciència i control, dediquem-lo a les coses vertaderament importants, assaborim la vida. Ara i aquí.

 

Article publicat al número 39 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top