0 items
El meu compte

Solidaritz-App!

 

Sabeu que podeu contribuir a transformar el món des del vostre telèfon mòbil?

 

Existeixen aplicacions per a tots els gustos i gairebé per fer qualsevol cosa que us passi pel cap: idees perquè la cuina no es converteixi en el vostre pitjor malson, formes de conèixer la vostra parella ideal, mapes per orientar-vos quan aneu de vacances... No és estrany, doncs, que el fenomen de les apps també hagi arribat a l’àmbit solidari, perquè doneu curs a la vostra faceta filantròpica fent un parell de clics.

Vet aquí unes quantes idees que us permetran aportar el vostre granet de sorra a diferents causes que afecten la nostra societat. Podeu reduir el desaprofitament d’aliments, combatre la fam i ajudar les persones que es troben en risc d’exclusió social o que pateixen alguna discapacitat, entre d’altres. Apa, agafeu el mòbil i activeu-vos!

 

“El fenomen de les apps també ha arribat a l’àmbit solidari, perquè doneu curs a la vostra faceta filantròpica fent un parell de clics”

 

Contra el malbaratament d’aliments. La quantitat de productes que es llencen cada any és realment alarmant, i encara més si tenim en compte que una gran part del món passa gana. En aquest sentit, existeixen dues aplicacions interessants: l’una, ShareTheMeal, que forma part del Programa Mundial d’Aliments de les Nacions Unides i permet donar la quantitat de diners que us vagi bé (per exemple, amb només quaranta cèntims podeu alimentar un infant durant tot el dia); l’altra, Olio, que us connecta amb veïns i negocis de la vostra zona per tal de poder compartir aquells productes que acabarien a les escombraries. Així, les persones més vulnerables se’n poden aprofitar!

El podòmetre solidari. Us imagineu que els quilòmetres que recorreu mentre feu exercici es transformin en diners i els rebi l’organització benèfica que vosaltres trieu? Doncs Charity Miles ho ha fet realitat. És senzill: només heu d’activar l’aplicació quan comenceu el vostre entrenament (caminar, córrer o anar en bici, entre d’altres) perquè realitzi el seguiment de la distància que feu, i els metres recorreguts es convertiran en donacions per a l’organització que escolliu. És fantàstic, oi?

Sigueu els ulls d’algú que no hi veu. Amb Be My Eyes, podeu ajudar les persones invidents en els moments en què més ho necessiten. Formareu part d’una comunitat de vidents i rebreu una notificació quan algú us requereixi. D’aquesta manera, establireu una connexió de so i vídeo en directe per tal que li pugueu dir, de viva veu, allò que no pot veure, com, per exemple, la data de caducitat d’un producte.

Ser al lloc adequat en el moment oportú. Segur que existeixen desenes de projectes socials que no coneixeu però que necessiten de la vostra ajuda. Haces Falta és l’eina ideal per trobar aquella iniciativa que encaixa amb les vostres inquietuds. Es tracta d’una app en què 8.000 ONG mostren els seus projectes; vosaltres podeu conèixer la seva tasca i convertir-vos en voluntaris.

Desconnexió solidària. Quant temps diríeu que podeu estar sense desbloquejar el mòbil? Si ho respecteu, podeu col·laborar en projectes de diferents entitats sense ànim de lucre. Aquest és el propòsit de l’aplicació Yucan; només heu d’escollir el temps i la causa. Si ho compliu, els minuts o les hores es transformaran en aportacions econòmiques. I no patiu, que no estareu completament desconnectats; podeu afegir excepcions, com, per exemple, rebre trucades.

 

“Quant temps diríeu que podeu estar sense desbloquejar el mòbil? Si ho respecteu, podeu col·laborar en projectes de diferents entitats sense ànim de lucre”

 

Article publicat al número 50 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top