0 items
El meu compte

Som-hi! Marxem en patinet

 

Recórrer els carrers de la ciutat sobre dues rodes és la tendència del moment entre els menuts i no tan menuts, i un dels productes més venuts a les botigues.

 

Desplaçar-se en patinet és una imatge pràcticament diària a moltes ciutats. Si bé és cert que, fa uns anys, aquest tipus de mobilitat s’associava als turistes, ara, els patinets elèctrics també han seduït els autòctons. Se’n poden veure per tot arreu!

Els més joves han estat els primers usuaris d’aquest mitjà de transport, però cada cop més adults aposten per aquesta mobilitat alternativa que està guanyant terreny a les nostrades bicicletes.

 

Un origen molt antic

La mobilitat urbana ha patit nombrosos canvis al llarg de la història. Les bicicletes i els patinets tradicionals van ser les primeres formes de desplaçament que anaven més enllà dels peus. De fet, fa dos segles que es va inventar el primer model de bicicleta, i gairebé tres que vam començar a veure els infants anant amunt i avall amb els primers patinets. Ara, les ciutats estan inundades d’aquests aparells elèctrics que s’han convertit en un mitjà de transport al qual encara ens hi estem acostumant.

 

Avantatges i inconvenients. Sí i no

L’auge dels patinets elèctrics, sens dubte, ha alterat la mobilitat urbana, i, com tota novetat, té partidaris i detractors. D’una banda, es tracta d’un mitjà de transport ecològic i econòmic: aquests aparells no necessiten gairebé cap manteniment, són petits i lleugers i, fins i tot, plegables. A més, proporcionen un desplaçament ràpid i sense esforç que evita les retencions i, sobretot, que no requereix buscar aparcament. Per als nens, s’han convertit en la seva nova joguina, però cal fer-ne un ús correcte, és a dir, amb les proteccions adequades i sempre essent supervisats pels pares.

D’altra banda, la utilització dels patinets elèctrics ja ha provocat dificultats de circulació, sobretot als carrils bici, en què creix la perillositat per les diferents velocitats de cada mitjà. En aquest sentit, alguns ajuntaments ja han adaptat la normativa de circulació per evitar accidents i han pres decisions com prohibir la seva circulació per les voreres –fet que molts vianants han agraït pel risc existent de fer caure algú– i, fins i tot, s’han creat categories en funció de la mida i la velocitat d’aquests aparells.

 

“Els patinets elèctrics són un mitjà de transport ecològic i econòmic: no necessiten gairebé cap manteniment, són petits i lleugers i, fins i tot, plegables”

 

Una infinitat de patinets

El volum de vendes que generen aquests productes ha potenciat que les empreses apostin per la fabricació de nous models cada cop més ben equipats. El model tradicional pel que fa a la seva estructura és petit i lleuger, pensat per als nens, ja que resulta fàcil de transportar i és estable. També existeix un altre model que es basa en el patinet convencional però amb un afegit molt interessant: un selló ergonòmic perquè sigui més còmode desplaçar-se. Aquest accessori ajuda els menuts a seguir el ritme dels pares durant una sortida més llarga.

 

No oblidem els hoverboards

Les plataformes elèctriques són la darrera tendència. Es tracta de patinets autoequilibrats, sense manillars i amb dues rodes, una a cada extrem. La clau per desplaçar-se es troba en la posició adoptada pel cos, ja que cal moure el pes sense moure els peus per avançar, retrocedir o girar.

Els nens, els joves, i fins i tot els adults més atrevits, ja han sucumbit a la moda de les plataformes elèctriques. És un mitjà curiós que ha derivat en una forma d’oci i en tot un repte, sobretot si s’hi acobla un accessori anomenat Kart Converter, que proporciona més estabilitat i potència; aleshores, d’alguna manera, es converteix en una mena de cotxe de carreres.

 

“Els nens, els joves, i fins i tot els adults més atrevits, ja han sucumbit a la moda de les plataformes elèctriques”

 

Article publicat al número 46 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top