0 items
El meu compte

Sortim a fer un tomb... que parlarem de feina

 

Així és el cowalking, una nova manera de fer reunions laborals tot passejant

 

Potser més d’un haurà pensat: Sí, home! Només em falta reunir-me mentre passejo, que és quan desconnecto! No anem gaire desencaminats. Precisament, quan estem més relaxats és quan la nostra creativitat s’activa i tenim idees més interessants que quan estem anxovats en un despatx. Llegiu-nos tot donant una volta...

Les reunions de sempre

Les reunions de treball sovint han estat relacionades amb el mateix format: tothom assegut a taula, prenent nota, alguns amb bolígraf i llibreta, d’altres amb tablets o amb el mòbil, una pissarra o presentació en ordinador; informes i més informes... Tot plegat, pot ser una llauna. Aquest tipus de reunions poden ser productives i són necessàries, però, molt sovint, es tornen tedioses: les idees no flueixen, hi ha punts en què tothom s’encalla, s’allarguen sense remei... Potser no són tan productives com ens agradaria... Fins ara, però, no hi havia alternativa. Ara sí, i es diu cowalking.

 

“Arriben noves maneres de reunir-se per fer front al cansament que generen les “típiques” reunions de feinar”

 

Trobades més originals

Arriben, doncs, noves maneres de reunir-se per fer front al cansament que generen les “típiques” reunions de feina. Avui dia, es veuen noves propostes, com reunir-se dempeus per estalviar-se el cansament addicional d’estar assegut, o bé fer reunions en altres indrets que no sigui l’oficina: en una cafeteria, en un restaurant, en un hotel... Tot plegat, reunions diferents per estimular els participants i la seva creativitat, fomentar el treball en equip i aconseguir millors resultats; fet i fet, es tracta d’això!

Però, què és, el cowalking?

És una nova pràctica que no té més profunditat que el que ja hem dit: fer una reunió mentre ens esbargim en una passejada, parlar de feina i de decisions mentre estirem les cames una estona. Una idea de reunió creativa, diferent i original sorgida, és clar, de Silicon Valley. Algunes de les més grans empreses han adoptat ja aquesta pràctica, la del cowalking: Facebook, LinkedIn, Google...

Però té més avantatges del que sembla. D’una banda, es recomana que es prescindeixi de dispositius que ens puguin empipar: fora smartphones, fora tablets. Centrem-nos a desconnectar... i a estar per la reunió! Això permet concentrar-se en l’essència del que s’ha de tractar: la gent no es distreu, la reunió no s’encalla, no es perd massa estona en temes insubstancials...

D’altra banda, té un evident benefici físic: caminar i, per tant, deixar enrere el sedentarisme. Per un moment, imagineu-vos que aquelles llargues reunions de feina es fan passejant: al cap del mes, això són uns quants quilòmetres! Alhora, és fabulós per airejar-se i sortir una mica de l’enrarit ambient de treball: tot un catalitzador per a l’estrès!

El cowalking és capaç de generar idees més creatives, també. Diversos estudis acadèmics conclouen que caminar, simplement, millora la creativitat i aporta efectes beneficiosos en la generació d’idees, sobretot en el cas de la creativitat. El contacte amb la natura també genera benestar en les persones, i això és evident. Ja ho deia Nietzsche, amant de la natura i les excursions, que totes les grans idees es conceben caminant!

 

“Permet concentrar-se en l’essència del que s’ha de tractar: la gent no es distreu, la reunió no s’encalla, no es perd massa estona en temes insubstancials...”

 

Article publicat al número 51 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top