0 items
El meu compte

Stop a la suor! Que la suor no t’espanti.

 

Estiu. Sol. Altes temperatures. Calor. Potser, humitat. ...I la temuda suor, que provoca incomoditat i alguna que altra situació comprometedora. Tot va en el mateix paquet. És inevitable. O potser sí que es pot evitar, la suor, en gran mesura?

 

De receptes miraculoses, n’hi ha moltes, i de productes disponibles al mercat, també, però no cal perdre el cap ni atabalar-se. Frenar l’excés de suor implica tenir una cura especial i continuada d’un mateix. Res fora de lloc. Es tracta de mesures simples però infal·libles. Pren-ne nota!

 

“Utilitza antitranspirants en lloc de desodorants, que només emmascaren l’olor de suor”

 

Almenys, una dutxa al dia. El millor és dutxar-se cada matí, i, si se sua, tornar-hi de nou per eliminar els residus de la pell. Alerta, però, amb els sabons que utilitzes. Apostar pels naturals i antibacterians t’assegura la jugada. Sovint, els més comuns produeixen transpiració. Dins la dutxa, no cal que et freguis la pell en excés, però sí és important assecar-te correctament abans de posar-te la roba.
 

Antitranspirants en lloc de desodorants. Utilitza antitranspirants després de la dutxa. Els desodorants només emmascaren l’olor de suor, no detenen la sudoració i tapen els porus de la pell amb toxines.
 

La roba, ben neta. És molt important vestir peces netes, perquè, si les reutilitzes d’un dia per l’altre, encara que t’hagis dutxat, començaran a fer mala olor a causa de la humitat que es genera quan entren en contacte amb el cos.
 

La roba, de teixits naturals, lleugera, ampla i clara. Les peces de cotó, lli, seda o qualsevol teixit natural faciliten la circulació de l’aire al seu interior, al contrari del que passa amb les fibres i els teixits sintètics, que s’adhereixen a la pell i provoquen escalfor. També és preferible que no estiguin enganxades al cos, sinó que permetin la respiració dels porus, i que siguin de colors clars. Els blancs i els tons pastel són ideals.
 

Als peus, que corri l’aire. El calçat transpirable és el més recomanat. Fuig, per tant, dels dissenys tancats i de les sabates de goma.

 

“Substitueix els cafès per sucs naturals, especialment de raïm o tomata, o infusions de sàlvia, que redueixen la suor”

 

La depilació, a l’ordre del dia. Depilar-se, sobretot les aixelles, és bàsic per no crear interferències entre la pell i la roba i acumular suor. En el cas dels homes, es pot optar per retallar el pèl.
 

Els àpats, lleugers i no picants. Els àpats copiosos i pesats, amb condiments picants i/o cítrics, criden la suor, igual que les menges calentes. Les verdures fresques i la fruita haurien de ser les reines dels plats estiuencs.
 

Aigua. Sense pressa però sense pausa. Beure aigua sovint, encara que no tinguis set, prevé la deshidratació i ajuda a equilibrar la temperatura corporal i a evitar la suor.
 

Fora la cafeïna. El cafè, algunes infusions, com ara el te, i els refrescos de cola són excitants, eleven la temperatura corporal i criden la suor. És molt millor substituir-los per sucs naturals, especialment de raïm o tomata, o infusions de sàlvia, que redueixen la suor.

 


Sabies que...
...les patates poden detenir la transpiració excessiva? Talla algunes rodanxes de patata crua i frega-te-les per la pell. Deixa-hi actuar el suc uns minuts (fins que s’assequi) i esbandeix-lo amb aigua i sabó neutre.


 

Article publicat al número 38 de D'estil.

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top