0 items
El meu compte

Tarongino: l'essència del Mediterrani, en ampolla

Tota la intensitat dels cítrics provinents de les terres del llevant persisteix dins les varietats que presenta Tarongino. Perquè, si es pot fer vi amb raïm, també es pot fer amb les millors taronges de València.

Malgrat ser pioners en la venda online de cítrics ecològics, fa un parell d’anys i escaig que Taronges Ché es va plantejar un repte nou: unir dos productes que són símbols incondicionals les de les nostres terres mediterrànies. Ens referim al vi i les taronges de València.

Doncs, repte plantejat i repte assolit gràcies a l’experiència acumulada generació rere generació (i ja en van sis!) per part de la família Antelo-Mecheta, que obté taronges ecològiques madurades sota la calor natural de sol valencià.

 

“Ideal per gaudir acompanyant un vermut, Tarongino també es pot prendre com a postra amb una presa de xocolata negra pura”

 

Amb el seu suc 100% natural, i després d’un procés de fermentació que també ho és, produeixen el que han anomenat Tarongino, una exòtica beguda alcohòlica, elegant i delicada, que, a hores d’ara, no només elaboren amb taronges ecològiques, sinó també amb mandarines clementines, amb taronges sanguines i amb pomelos, segons la varietat.

Des que els fruits es recol·lecten manualment fins que s’embotella el producte final de forma artesanal, passen tres mesos. Entretant, el suc es fermenta naturalment mitjançant un procediment exclusiu a baixes temperatures que preserva l’alta qualitat del producte, el qual s’acaba filtrant fins a quatre vegades per obtenir un líquid transparent i brillant digne dels gourmets més exigents.

Ideal per gaudir acompanyant un vermut, Tarongino també es pot prendre com a postra amb una presa de xocolata negra pura. Tot i que tampoc li fa cap lleig a les menges lleugeres ni al marisc gràcies a la seva textura fina i a la baixa graduació que presenta.

 

“Tarongino és una exòtica beguda alcohòlica, elegant i delicada, que, a hores d’ara, no només s’elabora amb taronges ecològiques, sinó també amb mandarines clementines, amb taronges sanguines i amb pomelos, segons la varietat”

 

Quatre varietats cítriques que sorprenen
 

Tarongino Taronja. És el sabor més clàssic de la marca. Indiscutiblement, aquesta varietat, elaborada a base de taronges ecològiques de València, conté tota l’aroma d’aquestes terres. De color ambre amb lleugers reflexes daurats, té una llàgrima densa i lenta. En boca, s’expressa amb un inici dolç i un final que recorda la tarongina i la pell de taronja. Al nas és mel, codony i tarongina, també. Són 9 graus de plaer en estat pur.

Tarongino Clementina. Aporta uns tocs més frescos i lleugers al paladar. Amb menys graduació que l’anterior (només 7 graus), el sabor que desprèn a mesura que es va prenent és cada cop més intens i recorda el de l’autèntica clementina. Al nas, arriben golosos tocs de pastisseria, de pa suís impregnat de tarongina, i de mel. A la vista, pren un to daurat intens i és de llàgrima lleugera.

Tarongino Sanguina. Es fa realitat a partir del suc provinent de la catalogada com a taronja de sang. Destaca pel seu intens color roig, com de maduixa, i pels seus notables tocs de fruites del bosc, que es perceben tant en el seu gust com en la seva aroma. Amb una graduació que arriba al 8, és el Tarongino més refrescant.

Tarongino Pomelo. És la darrera varietat creada per Taronges Ché. Fet a base d’una fruita més dolça que la llimona, més àcida que la taronja i més amarga que ambdues (el pomelo), té un sabor cítric intens i refrescant, igual que el color que el caracteritza.

Aquest exòtic vi de taronja ha sabut posicionar a la perfecció les seves quatre varietats i està cridant l’atenció de tastaolletes, bloggers i experts enòlegs, que juguen a casar-lo amb les millors parelles gastronòmiques que troben.

 

Article publicat al número 35 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top