0 items
El meu compte

Teletre-ballem?

 

Després d’aquest any, s’han vist impulsades noves tendències laborals en teletreball. Us les presentem!

 

L’any 2020 ha vingut per canviar molts aspectes de les nostres vides, a nivell concret; i a crear un milió de noves tendències, a nivell general. Hem canviat la nostra manera d’anar a comprar o prendre alguna cosa en una cafeteria o restaurant; la nostra manera de relacionar-nos amb la família, amics i coneguts; la nostra manera de sortir al carrer o, simplement, desplaçar-nos.

I, és clar, a nivell laboral, també s’han patit molts i molts canvis. Si bé les reunions i el teletreball han augmentat en gran mesura a causa de confinaments i restriccions als desplaçaments, noves tendències que es trobaven a les beceroles han vist com la seva importància ha crescut mica en mica a causa d’aquest any tan estrany que hem viscut. Estem parlant, fonamentalment, de dues: el workation i el coliving.

 

“Noves tendències que es trobaven a les beceroles han vist com la seva importància ha crescut mica en mica a causa d’aquest any tan estrany que hem viscut”

 

Workation: sumar vacances i feina

No, no es tracta de treballar més del que toca! De la suma de work i vacation neix el concepte workation, que uneix el millor de totes dues parts. Aquesta tendència permet teletreballar, és clar, des d’indrets de relax i desconnexió, lluny del propi habitatge. L’únic que es necessita, òbviament, és una bona connexió a internet.

Des de pobles petits a illes, passant per destins turístics o hotels que ofereixen estades per a aquesta fi, ja són molts qui s’estan sumant a aquesta tendència. Fins i tot, hi ha qui ofereix homeschooling; és a dir, cuidar la mainada mentre es teletreballa durant aquesta estada de lleure!

Coliving: l’evolució del coworking

Aquesta tendència va néixer amb l’arribada de joves emprenedors a Silicon Valley que necessitaven compartir pis mentre els seus negocis encara no alçaven el vol. Enguany, però, ha pres embranzida amb el teletreball com a bandera. Es tracta que professionals de disciplines diverses –no necessàriament han de coincidir– convisquin i treballin en el mateix espai. És a dir, teletreballar alhora que s’aconsegueix certa xarxa de contactes i lleure compartit. És similar al workation, amb la diferència que no s’ha d’estar sol treballant, necessàriament. I és diferent al coworking perquè explora un vessant menys centrat només en espais de convivència laboral.

Efectes positius de teletreballar fora de casa

El món laboral, en general, comença a tendir al teletreball, i més després d’aquest any. Però el món del teletreball, mica en mica, també s’està començant a desplaçar cap al teletreball fora de casa. De fet, té certs avantatges. D’una banda, és una excel·lent manera de potenciar el turisme laboral: en pobles de pocs habitants i bona connexió a internet, permet un treball menys estacional (enfocat a la temporada turística habitual); a part que, de cara a qui teletreballa, trobar-se en un indret que li serveix per tenir temps de qualitat o oci ajuda més a motivar-lo i que rendeixi més en la seva faceta laboral. D’altra banda, aquest fet pot revitalitzar els pobles buits: teletreballar des d’una segona residència, per exemple, pot ser l’avantsala a residir permanentment al poble. Sense oblidar que viure en àrees rurals és molt més saludable i sostenible que fer-ho en grans ciutats!

 

“El món laboral, en general, comença a tendir al teletreball, i més després d’aquest any. Però el món del teletreball, mica en mica, també s’està començant a desplaçar cap al teletreball fora de casa”

 

Article publicat al número 55 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top