0 items
El meu compte

Temps de terrasses

 

Quan les terrasses esdevenen una cambra més per gaudir.

Avui en dia, les terrasses prenen un gran protagonisme. Cada vagada més, tendim a integrar-les dins l’habitatge perquè passin a formar part de la nostra quotidianitat com una altra estança amb la qual podem comptar. Per tant, paga la pena posar-hi especial atenció, sobretot ara que ve l’època de l’any més apropiada per gaudir-les.

 

"El primer que hem de tenir clar és per a què i quan volem utilitzar les terrasses."

 

Buscar utilitats
 

Hi ha terrasses que utilitzem molt poc a l’hora de fer qualsevol àpat però que, en canvi, ocupem amb una gran taula i diverses cadires, que l’únic que fan és hipotecar un espai que, resolt d’una altra manera, podríem aprofitar molt més. El primer que hem de tenir clar, doncs, és per a què i quan les podem utilitzar.
 

Aquesta decisió la prendrem en funció de la llum que hi toqui, del moment de més incidència de sol al llarg del dia, de l’espai que tinguem disponible, de les nostres aficions... Tot plegat són condicions imprescindibles de valorar, ja que, si volem disposar d’un lloc especial per poder llegir tranquil·lament, per exemple, és aconsellable que el sol hi toqui durant les primeres hores del matí, perquè, durant la resta del dia, podrem gaudir d’un agradable ambient que convidarà a la lectura.

 

Delimitar ambients
 

Decidir quants ambients o zones volem crear és molt important, però hem de tenir en compte que si una terrassa petitona l’omplim de molts espais es tornarà encara més menuda, de la mateixa manera que si es tracta d’una superfície gran i només hi recreem un ambient ens semblarà freda i despullada. Per tant, perquè resulti un lloc acollidor, hem de delimitar ambients de forma proporcional a l’espai amb què comptem.

 

"Els ambients s’han de delimitar de forma proporcional a l’espai amb què comptem."

 

Crear un petit paradís vegetal
 

Aconseguir un ambient agradable que desprengui bones sensacions és bàsic per poder gaudir de qualsevol espai. En el cas de les terrasses, ambientar-les amb boniques plantes que donin frescor i que proporcionin una visió de natura ens ajudarà a aconseguir-ho. Es tracta, doncs, de crear un bonic jardí al nostre gust.

 

Cercar la llum adequada
 

Com en tots els racons de la casa, però de manera especial a les terrasses i jardins, la il·luminació juga un paper molt important. Ha de ser subtil, que dibuixi clars i foscos suggerents, perquè si les il·luminem massa quedaran molt asèptiques i fredes. El millor és utilitzar una llum baixa acompanyada d’espelmes que ajudin a recrear un entorn sensual i relaxant. Si, a més, l’acompanyem de butaques o esponjosos coixins, podrem crear un ambient chill out perfecte per fer tertúlia en bona companyia o per relaxar-nos amb música de fons.

 

"El millor és utilitzar una llum baixa acompanyada d’espelmes que ajudin a recrear un entorn sensual i relaxant."

 

Acollir l’aigua
 

L’aigua també és un element tremendament plàstic que dóna un gran joc a l’hora de dotar de forma el nostre entorn. A més, existeixen meravelloses fonts d’acer, estilitzades i extraplanes, que ens permeten enquestar-les a parets, taules o mobles perquè ens acompanyi en tot moment el so relaxant de l’aigua que brolla. Sens dubte, aquest és l’element perfecte per deixar-nos portar per l’univers dels sentits i les sensacions.

Amb trucs com aquests, podem aconseguir ambients ideals que faran de les terrasses els nostres espais preferits, espais on podrem passar hores acompanyats o sols, amb un bon llibre entre les mans, escoltant música o, simplement, sentint el so de l’aigua i del vent en xocar contra les fulles de les plantes.

 

Article publicat al número 11 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top