0 items
El meu compte

Terrasses a punt! ...que arriba el bon temps

 

A la primavera, els dies són més llargs i el sol ja ens acompanya i ens convida a gaudir de l’espai exterior. Us descobrim com convertir les terrasses urbanes en racons més que acollidors, per no voler marxar-hi mai.

 

La terrassa és l’espai de la llar oblidat durant tot l’hivern, però, de seguida que el sol treu el nas, es converteix en el lloc ideal per llegir, compartir aperitius amb els de casa o àpats amb els amics, prendre el sol o, simplement, respirar més i millor. Aprofitant que ha arribat la primavera, us volem explicar els punts clau per convertir la vostra terrassa en el focus de totes les mirades!

 

“Les terrasses urbanes són –o haurien de ser– una prolongació dels interiors dels habitatges”

 

Continuïtat i minimalisme

Les terrasses urbanes són –o haurien de ser– una prolongació dels interiors dels habitatges, per tant, és important tenir en compte el seu disseny per tal que existeixi continuïtat entre l’espai interior i l’exterior. Això s’aconsegueix, per exemple, instal·lant un paviment similar que visualment connecti les dues zones.

D’altra banda, les terrasses són espais oberts i diàfans que, per damunt de tot, han de transmetre calma i assossec. Si us plau, en aquests casos, no oblideu la màxima que diu que menys és més. La clau? Pensar quin serà l’ús principal d’aquest espai: celebrar-hi àpats, o més aviat fer de sala d’estar exterior per relaxar-se?

 

Materials nobles i naturals

La selecció dels materials que conformaran una terrassa és summament important. Preneu-ne nota: els naturals contribueixen a crear calidesa i acolliment. La fusta és idònia com a paviment, i les fibres vegetals esdevenen la darrera tendència, perquè són buides i aporten frescor. El vímet, el jute i el sisal, per exemple, són algunes de les més utilitzades, tant pel que fa al tèxtil com al mobiliari. D’altra banda, el lli és el rei dels coixins i les estoretes, i el ferro també és permès: aporta un toc industrial suau ideal per als mobles auxiliars, com ara taules petites.

 

“Els materials naturals contribueixen a crear calidesa i acolliment”

 

Colors i més colors

La primavera acoloreix les nostres vides, i també els espais; aquest any, són tendència els tons vibrants. Tot i això, la recomanació és apostar per un mobiliari de colors neutres, que no passen de moda, com els grisos o els beixos, i aportar el toc colorista i ètnic amb petits detalls, comptant molt especialment amb les plantes i les flors, que són les protagonistes principals d’aquesta estació. Els cactus, els gessamins i l’espígol són ideals, perquè aporten vida, color i, a més, aroma.

 

“Aposteu per un mobiliari de colors neutres i aporteu el toc colorista i ètnic amb petits detalls”

 

La clau de l’èxit: la il·luminació

La llum és, potser, un dels aspectes que mereix més atenció quant a les terrasses. La il·luminació compleix una doble funció: realça racons i separa espais. Busqueu làmpades fetes amb materials naturals que s’integrin a l’espai que esteu creant i col·loqueu-les en llocs estratègics, com zones enjardinades o properes a les plantes, ja que accentuen les seves formes i colors. No oblideu escollir llums tènues, perquè es tracta d’un espai que ha de transmetre comoditat i relaxament.

 

“La il·luminació compleix una doble funció: realça racons i separa espais”

 


De la terrassa al plat!

Els horts urbans continuen essent tendència; el seu creixement està lligat a l’auge dels productes ecològics i de proximitat. A més, és un passatemps molt relaxant i saludable per dues raons: la primera, pel fet que consumir productes frescos que un mateix ha cultivat és tot un luxe, i, la segona, pel fet que es tracta d’una forma de donar vida a les terrasses. Si us atrau la idea, busqueu-hi un racó i sumeu-vos al cultiu de fruites i verdures sense moure-us de casa!


 

Article publicat al número 45 de D'estil.

Foto: estudi d’interiorisme i arquitectura Meritxell Ribé -The Room Studio.

Foto: nova col·lecció de mobles de terrassa Kave Home. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top