0 items
El meu compte

Tinc una entrevista!

 

Avui en dia, l’entrevista de feina ha adquirit una rellevància que no tenia fa uns quants anys enrere. Actualment, per accedir a qualsevol lloc de treball és imprescindible realitzar una entrevista de selecció. Ser capaç de superar aquesta prova és un més dels passos a recórrer per arribar a la feina que ens interessa. De fet, ser capaç de mostrar una conducta correcta és considerada, pels professionals de selecció, una habilitat indispensable per contractar un possible candidat per a l’empresa en qüestió.

 

Malgrat la importància d’aquest moment, són molts els candidats que, tot i que aporten una experiència i uns coneixements impressionants, es mostren incapaços d’aconseguir la feina per la qual estan capacitats. Aquesta situació té una explicació molt senzilla: en la societat de la informació on estem, la gestió de l’actitud, la motivació i la ’intel·ligència emocional prenen cada vegada més rellevància.

 

"En la societat de la informació on estem, la gestió de l’actitud, la motivació i la ’intel·ligència emocional prenen cada vegada més rellevància."

 

Unes quantes normes bàsiques pel que fa al protocol més adequat per realitzar una entrevista de treball i aconseguir superar-la amb èxit són:
 

 • Vestir-nos de forma conseqüent amb el lloc que aspirem a aconseguir.
 • Arribar una estona abans de l’hora que haguem pactat (entre 5 i 10 minuts seria el més correcte).
 • Saludar de forma breu i respectuosa en arribar i presentar-nos; és a dir, donar el nom i els cognoms, així com el motiu i la persona amb la qual hem quedat a la recepcionista o secretaria amb qui mantinguem el primer contacte.
 • Apagar o silenciar el telèfon mòbil per tal que no soni durant l’entrevista. En cas que soni, caldrà que ens disculpem i que el posem en silenci de forma immediata.
 • Esperar que el nostre interlocutor ens ofereixi seure, o bé, seure un cop ell ho hagi fet.
 • Mantenir una postura corporal còmode i natural, sense oblidar que una expressió corporal massa laxa no diu res al nostre favor.
 • Utilitzar un to contingut i un tracte adequat, correcte i respectuós en tot moment tot intentant mostrar la nostra millor predisposició a la feina.
 • Portar sempre una còpia del nostre currículum vitae a mà, així com tota la documentació requerida per al lloc de treball al qual aspirem (acreditacions, documents identificatius, etc.) per si resulta necessari en el transcurs de l’entrevista. En el cas que entre la cita per a la realització de l’entrevista i el desenvolupament de la mateixa hi hagi hagut canvis importants (de domicili, d’acreditació de títols en tràmit, de canvi de número de contacte...), cal que també ho fem saber.
 • No manipular, tocar o moure de lloc els objectes que l’entrevistador tingui sobre la taula, ni molt menys xafardejar els calaixos, arxius o demés material.
 • Deixar que l’entrevistador prengui la iniciativa de l’entrevista; és a dir, que ens hem de deixar guiar per les seves preguntes i respondre-les de forma breu o extensa segons els seus requeriments.
 • No respondre, sota cap concepte, a atacs verbals o a possibles situacions incomodes de forma agressiva. Cal que mantinguem el componiment en tot moment i que ens mostrem segurs i correctes. En cas que no vulguem respondre algun tipus de pregunta que considerem fora de lloc, haurem de donar una breu explicació sobre per què no estem disposats a contestar.
 • En finalitzar l’entrevista, i just abans d’acomiadar-nos, és el moment oportú per aclarir els dubtes que ens hagin sorgit durant el transcurs de l’entrevista, així com per remarcar algun aspecte de la nostra trajectòria professional que considerem clau per al lloc de feina al qual aspirem.
   

Tan sols respectant i entenent les regles d’una bona entrevista de selecció haurem fet un important pas endavant per aconseguir la feina que tant ens interessa.

 

 

Article publicat al número 1 de D'estil.

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top