0 items
El meu compte

Tintoreria Dontell: et dic un secret?

T’han dit una adreça exacta per anar a sopar. Quan hi arribes, et trobes davant d’una antiga tintoreria a l’Eixample barceloní. Si no tens la contrasenya, serà difícil que puguis entrar a descobrir què s’amaga a la rebotiga...

No tot és el que sembla, tot té dues cares. A Barcelona hi ha un local amagat que ho demostra (si el descobreixes, és clar). Es tracta de la tintoreria Dontell, a ple Eixample. A simple vista és això: una antiga tintoreria, amb llistat de preus i pàgina web inclosa. El que ningú s’imagina és que darrere d’aquesta façana, a l’altra banda, a les bambolines, es desplega un restaurant d’alta cuina impecable que ofereix la possibilitat de fer un àpat en la més absoluta clandestinitat, en secret.

Si tens la contrasenya adequada, podràs assaborir els seus plats, i un cop hi entris, se t’obrirà tot un ventall de possibilitats inimaginables per viure experiències d’oci insòlites en llocs insospitats.

Els restaurants amagats es coneixen des de fa temps. Els més curiosos, si busquen una mica o paren bé l’orella, els poden trobar a Barcelona, a París, a Nova York, a Cuba... De fet, el Dontell n’és un, però no és només això. Les novetats que aporta són que es troba darrera d’un local que no té res a veure amb la restauració, i que accedir-hi una sola vegada ja t’obre les portes de tot un món efímer però enormement plaent que mai més es repeteix. Que ningú es confongui, doncs; el Dontell no és un restaurant temàtic, no és una sala amb unes quantes taules distribuïdes entre bombolles de sabó, suavitzants i màquines de planxar disposades a presentar dinars i sopars a tothora, ans al contrari: al Dontell no hi ha absolutament res que recordi que, al davant, a l’altra banda de la porta corredora, hi ha una (aparent) bugaderia. La bugaderia és la façana, una façana que fa molt bé la seva feina, que té la funció d’amagar els clients que la visiten amb coneixement de causa, però, un cop a dins, apareix un restaurant exclusiu de qualitat amb un ambient reservat i més que agradable. Tons porpres, plates i negres, elegants i chic alhora, vesteixen un local de disseny amb la cuina al descobert del qual pengen enormes bombetes del sostre i, fins i tot, hom pot sopar assegut en un sofà-gronxador, com en un conte de fades.

A taula, la carta et recorda on ets: “Aquest restaurant és clandestí. Gaudeix d’aquest moment i deixa’t portar per cadascuna de les sensacions que viuràs. Una vegada hagis sortit, guarda el secret. Només els més propers a tu poden saber de nosaltres. Recorda... Don’t tell”. Però saben que ho explicaràs, que no te’n podràs estar, perquè som curiosos de mena i ens agrada ser els primers a descobrir llocs especials i, sobretot, a explicar-los, és clar! I més encara si la cuina és com aquesta, d’alta qualitat, de temporada, creativa, minuciosa, per a paladars exigents, exquisida, amb una carta de vins que no està oblidada i amb un servei impecable. I és que l’equip del Dontell és un equip jove i qualificat que, integrat per professionals provinents de móns diferents però complementaris, han unit sinèrgies per fer de la seva feina un motiu de gaudi propi i dels altres. La seva filosofia de treball els fa compartir l’espai amb el client sense marcar barreres que facin nosa, perquè tots formem part del club, tots estan amagats, amagats i junts, essent còmplices d’una experiència única que, en la majoria dels casos, serveix per sorprendre, per regalar il·lusions, per motivar un equip o per celebrar una data important.

 

“Aquest restaurant és clandestí. Gaudeix d’aquest moment i deixa’t portar per cadascuna de les sensacions que viuràs. Una vegada hagis sortit, guarda el secret. Només els més propers a tu poden saber de nosaltres. Recorda... Don’t tell”.

 

El Dontell és la constatació més rotunda que a Barcelona passen moltes coses que ningú sap, però tu sí, i hi pots anar a viure una experiència única amb algú que tingui apuntada al seu iPhone una adreça exacta per anar a sopar, i quan hi arriba es troba davant d’una antiga tintoreria a l’eixample Barceloní i es pensa que l’han enredat. I demana a dins i no li expliquen res. Encara no sap que el que està passant allà fora no té res a veure amb el que passa porta corredora endins, encara no sap que més enllà de la rutina hi ha sorpreses.

 

Algun secret més...

La tintoreria Dontell forma part d’Urbansecrets, un club clandestí que alimenta com cap altre (i de quina manera!) el món del secretisme a la ciutat. Pertany a l’empresa catalana Grupo evoluciona i pretén impulsar una concepció alternativa de les experiències i l’oci, donar un valor afegit a diferents esdeveniments.

La tintoreria va ser el primer restaurant a obrir, i ho va fer el 2009. Un any més tard, va venir la botiga de souvenirs Chi-ton, situada davant la Pedrera, que, a l’altra banda, amaga un restaurant i una cocteleria. Però a banda d’aquests dos locals, Urbansecrets organitza un munt d’activitats a altres establiments minuciosament escollides amb el mateix segell de qualitat que els caracteritza. Són esdeveniments efímers, exclusius i irrepetibles que es realitzen a espais singulars i sorprenents, com ara un taller de perfums en una floristeria, un concert a la rebotiga d’una botiga de mobles antics, un tast de vins secret, un spa clandestí o una ruta per la Barcelona secreta. Fins i tot et porten el xef a casa o el sommelier a domicili.
 

Fidelitat que “enganxa”

Formar part del club clandestí Urbansecrets requereix donar-se d’alta a la seva pàgina web www.urbansecrets.net i anar escalant categories. La primera és la “white”, i, un cop has experimentat un dels seus restaurants, passes a ser “silver”, de manera que, de quantes més activitats participis, més possibilitats tens de pujar fins a la categoria “gold”, el que implica tenir la possibilitat de gaudir d’experiències cada cop més insòlites i intenses dins del club. Aquest és un viatge que mai s’acaba, però que mai cansa, perquè sempre sorprèn, sempre és imprevisible.

 

Article publicat al número 18 de D'estil.

 

ACTUALMENT AQUEST ESTABLIMENT ES TROBA TANCAT

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top