0 items
El meu compte

Tornar a casa com els torrons

 

Els seus anuncis ens han emocionat durant anys, per Nadal. Ara, per tercera edició consecutiva, el concurs que protagonitzen, també. Prepareu la llagrimeta.

 

És temps de Nadal, sinònim de retrobament familiar. Són èpoques agitades i de continu moviment arreu del món. Aquests dies, les famílies aprofiten per reunir-se després de temps de no fer-ho (ei, sense excuses!) per compartir moments especials de caliu i recolliment. La dolçor (com la solidaritat) no és només exclusivitat de les neules, els polvorons, el cava i els torrons.

 

“En l'última dècada, molt jovent –i no tan jovent– ha hagut de marxar a guanyar-se la vida fora del país, però no tots poden tornar a casa, per Nadal, per motius econòmics”

 

Com a l’anunci

Malauradament, però, no tothom pot ser a casa a temps. En l'última dècada, molt jovent –i no tan jovent– ha hagut de marxar a guanyar-se la vida fora del país, a terres llunyanes, tot i que el cor, com el de l'Emigrant, de Jacint Verdaguer, segueix a casa, amb els seus, amb els amics i la família. Malauradament, també, no tots els qui són fora poden tornar per motius econòmics, malgrat guanyar-se la vida (no sempre bé) en terres foranes. Per això, i tal com resa el més que famós anunci televisiu dels torrons El Almendro des de fa dècades, enguany es presenta la tercera edició del concurs Vuelve a Casa por Navidad. Una qüestió senzilla: 10 persones aconseguiran bitllets d'anada i tornada per poder arribar a casa, a Catalunya o España, en aquestes Festes de Nadal i poder ser amb els seus per tal de celebrar-les.

La manera d'aconseguir aquest regal tan preuat ha estat enviant un vídeo, una fotografia o un missatge explicant, simplement, per què hom vol tornar o vol que algú estimat torni a casa per Nadal. Els protagonistes de les deu millors històries són els que podran tornar a la llar en aquestes Festes.

Evidentment, es valoren les històries amb més càrrega emotiva, la distància que les afecta o el fet que sigui completament impossible de passar les Festes de Nadal tots plegats, excepte si arriba un bitllet d'avió caigut del cel per aconseguir l'esperat retrobament.

Abans parlàvem de la solidaritat que perviu en les dates nadalenques. Doncs aquesta és una iniciativa que la fomenta, i molt bé, des del moment en què permet, simplement, que l'amor flueixi, que les persones estimades es puguin retrobar sense impediments de cap mena: ni econòmics, ni fronterers, ni de distància. Perquè la solidaritat tracta precisament d'això: d'eliminar barreres entre els uns i els altres. Bones Festes!

 

“10 persones aconseguiran bitllets d'anada i tornada per poder arribar a casa, a Catalunya o España, en aquestes Festes de Nadal”

 

Article publicat al número 44 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top