0 items
El meu compte

Tornar als orígens

Prendre banys d’argila al costat del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà amb la possibilitat de rebre un massatge i d’assaborir fruita fresca i infusions acabades de collir és un petit plaer que ofereix l’associació Sanamolls, dedicada a la difusió, el respecte i el gaudi de la natura a través del suport a les teràpies alternatives, l’ecologia i l’agricultura sostenible.

No és el mateix explicar-ho que viure-ho. Entrar dins d’una piscina natural d’argila batuda i aigua, feta en el propi terreny; remenar amb cames i braços fins a aconseguir una textura homogènia i llançar-se dins del fang, de cap a peus, per jugar i sentir la pressió que fa la terra damunt del cos és quelcom inenarrable. A una sensació inicial d’estranyesa i, fins i tot, de certa repulsió, se suma, poc després, una frescor general i un estat de relaxament i lleugeresa mai vist. I és que aquesta argila tan propera al mar està farcida d’elements beneficiosos per al cos i la ment: a més d’exercir de píling instantani, ajuda a extreure toxines, millora el sistema immunitari i la circulació de la sang i disminueix dolors musculars, articulars i ossis.

Després de rebolcar-se dins del fangar, que està fet de terra argilosa del propi hort que l’envolta, el procés continua en una altra parcel·la contigua de terra seca. Rodar com una croqueta en aquest entorn i deixar que el fang s’assequi i faci crosta damunt la pell contribueix a augmentar encara més la sensació de benestar. Un bany d’aigua dins d’un cubell gegant és l’última etapa d’aquest trajecte d’unes dues hores de durada que connecta a fons amb la mare Terra i permet recuperar la consciència del propi cos.

 

"No és el mateix explicar-ho que viure-ho. Entrar dins d’una piscina natural d’argila batuda i aigua, feta en el propi terreny; remenar amb cames i braços fins a aconseguir una textura homogènia i llançar-se dins del fang, de cap a peus, per jugar i sentir la pressió que fa la terra damunt del cos és quelcom inenarrable."

 

El jardí de les delícies

Els banys d’argila es porten a terme a l’espai natural Sanamolls, una horta ecològica ubicada al terme municipal de Castelló d’Empúries (Girona) que està farcida d’arbres fruiters i plantes aromàtiques i medicinals distribuïdes estratègicament damunt del territori per fer possible un passeig pedagògic.

Amb la intenció de potenciar un turisme ecològic que promogui i protegeixi els recursos que proporciona l’entorn, Sanamolls ofereix la possibilitat d’alimentar-se, durant tota una jornada, dels productes que neixen a la seva horta. El visitant no només pot menjar-se la fruita que vulgui just després de collir-la, sinó que pot prendre’s un menú in situ a base d’una amanida, una taula de formatges i embotits de la zona, fruita fresca i infusions. A més, com a record de l’experiència, es pot endur a casa tota la fruita que li càpiga a les mans.

"Sanamolls ofereix la possibilitat d’alimentar-se, durant tota una jornada, dels productes que neixen a la seva horta."

 

Massatges dins d’una piscina d’argila salvatge

El responsable dels banys d’argila que es practiquen a Sanamolls és Cote Framis, naturòpata especialitzat en teràpies amb argila, quiromassatgista especialitzat en massatges orientals i de relaxament i autor del llibre El poder curativo de la arcilla. Ell mateix ofereix tractaments corporals i, fins i tot, massatges dins del fangar, que permeten que la persona rebi l’abraçada d’acolliment de la terra, alhora que el benefici de les seves propietats curatives i les del treball manual del terapeuta.

Les banyeres de fang resten obertes durant els mesos d’estiu, de juny a setembre, tots els dies de la setmana, de les 11 del matí a les 5 de la tarda, però per assistir-hi cal reserva prèvia.

 

Article publicat al número 22 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-experiencies.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top