0 items
El meu compte

Toux Fusta. Minimalisme artesà

 

El disseny de mobiliari d’interior sempre ha estat una qüestió delicada. Innovar o tirar de clàssics? Hi ha, però, iniciatives que, molt hàbilment, són capaces de barrejar el millor dels dos mons en un. No és fàcil, però n’hi ha que aconsegueixen resultats esplèndids, com aquestes làmpades de disseny, de fusta i de primera!

 

Dissenyar mobiliari i peces d’interior és un joc d’equilibris, d’inspiració, de traça i d’esperit. Una barreja força indescriptible que ha de provocar la delectació a la vista de l’usuari quan veu la peça, alhora que passi desapercebuda i que quedi integrada en l’espai, en un tot amb el conjunt.

El mobiliari de disseny té tendència al minimalisme, a cercar el mínim d’espai possible a través d’una estètica completament diferent, trencadora. El mobiliari clàssic s’emmarca en les formes variades, moltes vegades de grans dimensions, responent a dissenys i patrons molt repetits i que tothom té assumits com a habituals.

I, en aquestes, arriben mobles que aconsegueixen conjugar el millor dels dos aspectes, com els proposats per Toux Fusta, un projecte d’ebenisteria per a la decoració de la llar. A través de la fusta i amb una elaboració artesanal limitada i sostenible, s’aconsegueixen peces pràcticament úniques per a la decoració minimalista i, alhora, amb un toc vintage.

La seva darrera col·lecció, la Tric, presenta un seguit de làmpades, fetes de fusta d’avet nòrdic i que utilitzen tecnologia LED de baix consum. Són ideals per a la decoració d’una casa del segle XXI. Amb el seu toc clàssic, són perfectes per a escriptoris, despatxos, habitacions, menjadors... De fet, encaixen a tot arreu!

 

“La darrera col·lecció de Toux Fusta, la Tric, presenta un seguit de làmpades, fetes de fusta d’avet nòrdic i que utilitzen tecnologia LED de baix consum”

 

Balquis. La Balquis és una de les més originals d’aquesta col·lecció. Es tracta d’una làmpada de forma quadrada, com un marc per penjar un llenç. És prou ampla, però, perquè no caigui de costat, i conté el llum dins del requadre, a la part superior. És curiosa i, alhora, innovadora. Aporta una forma tancada molt infreqüent en les làmpades i juga amb la tensió del seu buit central.
 

Elvis. La làmpada Elvis rebla més el clau en disseny minimalista. La seva forma és la de làmpada clàssica de sobretaula, però reduïda a tres peces de fusta. La seva inclinació, obliqüitat i alçada, en un equilibri curiós, recorda vagament un bust del Rei del rock. Amb la il·luminació a la part superior, és perfecta per a escriptoris.
 

Rodis. Aquesta també és una làmpada de sobretaula. Més baixa que l’Elvis, té un llum més allargat i càlid. Es podria dir que té un toc encara més minimalista que les anteriors.
 

Sequis castanyer. Aquesta és una làmpada curiosa, feta amb tres peces completament rectes, disposades en forma de C. Un nou llum minimalista, en aquest cas, fet amb fusta de castanyer.

 

“Amb el seu toc clàssic, són perfectes per a escriptoris, despatxos, habitacions, menjadors... De fet, encaixen a tot arreu!”

 

Article publicat al número 49 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top