Des de les pàgines de D’estil, us volem oferir unes propostes de tapes actuals però elaborades amb productes frescos tradicionals de la mà de Cuina22.
Ingredients per a 4 persones
- 1 turbot fresc d’1,5 kg.
- 2 patates Monalisa
- 1 ceba
- 4 dents d’all
- 1 pebrot verd
- 200 gr. de sofregit de tomàquet
- Bolets variats de temporada
- Llorer
- Pebre en gra
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Elaboració
Desespinem el turbot, en fem quatre talls i reservem la suprema.
Per fer les escames de patata, les pelem i les tallem a rodelles de 2 mm, i, amb l’ajut d’un talla pasta d’1,5 cm de diàmetre, tracem les escames a les rodelles de patata, les confitem durant 10 o 15 minuts a la fregidora (a 100ºC) i tornem al peix.
Agafem el turbot tallat i el salpebrem. Prenem les làmines de patata i les anem muntant en forma d’escata al damunt del turbot. Tornem a salpebrar-ho tot, ho pintem amb oli i ho coem al forn, a 180ºC durant 15 minuts.
Presentació
Posem el turbot al plat amb una espàtula perquè mantingui la forma i l’acompanyem d’una salsa marinera amb romesco, bolets confitats...
Article publicat al número 19 de D'estil.