0 items
El meu compte

Turisme solidari - El turisme més desitjable

 

Segurament, res ens fa sentir tan bé com contribuir a una bona causa. Doncs hem descobert un seguit d’iniciatives que us faran sortir de casa amb un bon motiu sota el braç. Són propostes de turisme solidari.

 

Ser solidari no vol dir necessàriament fer una donació econòmica o material; existeixen moltes altres accions que ens permeten desenvolupar la nostra faceta solidària, com, per exemple, viatjar. Però no es tracta de viatges qualssevol, són viatges organitzats a consciència per entitats especialitzades que planifiquen activitats turístiques i de contacte amb la terra de destí els ingressos de les quals es destinen a la preservació i conservació d’una zona o espècie determinades, o bé a ajudar la població resident.

 

Ser solidari trepitjant territori

Si sou dels que us agrada endinsar-vos en la natura i fer rutes que us permetin estar en contacte directe amb la població, la fauna i la flora d’un lloc determinat, esteu de sort: existeixen algunes propostes de sortides ben exòtiques que són, a més, solidàries.

La primera que hem escollit: una caminada de tres dies a través del Bosc Ennuvolat amazònic pensada per descobrir les aus i les plantes autòctones i, alhora, contribuir a la preservació d’aquesta selva tropical.

La segona: passar tot un dia i una nit en un poblet de L’Himàlaia contemplant paisatges veritablement excepcionals i coneixent els seus costums destinant els beneficis recaptats a la construcció de cases i hivernacles que funcionen amb energia solar.

 

“Podeu passar tot un dia i una nit en un poblet de L’Himàlaia contemplant paisatges veritablement excepcionals i coneixent els seus costums destinant els beneficis recaptats a la construcció de cases i hivernacles que funcionen amb energia solar”

 

Ser solidari ajudant els animals

Si els animals són la vostra debilitat, també n’hi ha per a vosaltres: existeixen activitats turístiques que us permeten entrar en contacte amb ells i, alhora, contribuir a tenir cura d’algunes espècies en perill. A Grècia, per exemple, podeu ajudar a recuperar i rehabilitar les tortugues marines malaltes i ferides i contribuir a que retornin al mar quan estiguin sanes.

Però no cal que aneu tan lluny, si no voleu. També es pot fer una visita al Centre de Rescat de Primats de la Fundació MONA de Girona, on aprendreu com protegir aquesta espècie i us emocionareu escoltant les històries d’alguns dels animals rescatats. A més, la vostra contribució servirà per seguir salvant ximpanzés i macacos dels maltractaments que pateixen.

 

“Si els animals són la vostra debilitat, existeixen activitats turístiques que us permeten entrar en contacte amb ells i, alhora, contribuir a tenir cura d’algunes espècies en perill”

 

Ser solidari reciclant

Ho sabem: els recursos del nostre planeta no són infinits, i hi hem de viure molts anys, encara; per tant, paga la pena prendre’s seriosament la cultura del reciclatge i incorporar-la a la nostra vida diària, incloent els viatges que fem.

Els tallers estan de moda, i n’hem trobat alguns de molts curiosos que s’imparteixen arreu del món, com un de creació de quaderns amb paper reciclat que té lloc a Bangkok i que us permetria endur-vos un record únic del vostre viatge a casa i contribuir a que els nens de les zones rurals del país rebin també quaderns.

Aquí, a Europa, també trobem tallers que tenen la finalitat de promoure l’ecologisme. A París, per exemple, podeu posar a prova les vostres habilitats jardineres utilitzant materials reciclats, i, a Londres, podeu ajudar a renovar els espais descuidats de la ciutat tenint cura de les plantes que es troben en fase de creixement. Els beneficis recaptats d’aquestes activitats es destinen a accions ecològiques, com ara la realització de tallers gratuïts per aprendre a cultivar aliments.

 

Article publicat al número 48 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top