0 items
El meu compte

Un desig? Anhel d’Empordà

És amable, sincer i honest, però, sobretot, és una nova sensació enològica. Amb només dos mesos d’existència al mercat, aquesta perla empordanesa no només ha despertat passions, sinó que ha significat un Bacchus de Plata per als cellers Pere Guardiola.

Els cellers Pere Guardiola i els vins que elaboren són el reflex fidel de tota una història familiar que ha evolucionat fins aconseguir una diferenciació i una personalitat pròpies que van indefugiblement lligades a la terra que els ha vist néixer i créixer: l’Empordà. Tradició i progrés, sempre de la mà, i amb un control de qualitat exhaustiu que només és possible quan es treballa amb vinyes pròpies.


L’harmonia en forma de vi

Com la resta de parents de la seva família, aquest Anhel d’Empordà és elaborat de manera exclusiva amb varietats autòctones; en aquest cas, Samsó 100%. La seva verema és manual i, després d’una acurada elaboració tradicional, reposa nou mesos en barrica de roure francès.

El resultat? Temptador, com a mínim: límpid, d’un color vermell robí i una intensitat mitjana amb el ribet d’una tonalitat violàcia. La seva aroma, neta i harmònica, es veu dominada per la complexitat de la fruita vermella, amb una certa maduresa i un lleuger fons balsàmic, d’espècies i matisos de tabac ros. Amb una bona entrada, a la boca és sedós, ple i rodó, resultat de la bona harmonia entre la fruita i el roure, i amb una acidesa i una estructura tànnica equilibrades que al final resulta agradable i elegant. En resum: un vi amable, sincer i honest. Ideal per ser servit a 17-18ºC.

 

“Límpid, d’un color vermell robí i una intensitat mitjana amb el ribet d’una tonalitat violàcia. La seva aroma, neta i harmònica, es veu dominada per la complexitat de la fruita vermella, amb una certa maduresa i un lleuger fons balsàmic, d’espècies i matisos de tabac ros”

 

Un dels millors

d’una carta de presentació com aquesta, no es fa difícil creure que aquest Anhel d’Empordà ja ha estat mereixedor d’un guardó de prestigi indiscutible, com són els que atorga el Concurs Internacional de Vins Bacchus, un certamen enològic organitzat per la Unió Espanyola de Tastadors (UEC), reconegut per l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), per VINOFED i pel MAGRAMA (Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient). En efecte, el passat mes de març, a Madrid, va tenir lloc el tast de la XIV edició d’aquests premis, durant la qual uns 80 professionals van deixar-se tots els sentits en els tastos a cegues per puntuar els més de 1.800 vins procedents de 21 països diferents que hi van participar. I entre tots, aquest somni empordanès, que, amb una medalla de plata al seu abast ja, no fa sinó confirmar que farà volar molts i molts paladars.

Un desig? Anhel d’Empordà.

 

Article publicat al número 37 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top