0 items
El meu compte

Un museu de vici

A fora, una façana carregada d’història que impressiona. És l’antic convent de Sant Agustí. A dins, xocolata per tots costats, una dolça ferum de xocolata i un munt d’infants i famílies admirant el producte i tot el que comporta. Som al Museu de la Xocolata de Barcelona, el primer de tot Catalunya que pren aquest ingredient com a eix temàtic central, i un dels més visitats de la ciutat comtal.

Iniciativa del Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona, aquest museu tan peculiar és la materialització del desig dels pastissers i les pastisseres barcelonins/es d’innovar i modernitzar el sector, d’enllaçar cultura i xocolata, d’explicar la relació de la terra catalana amb aquest ingredient i de presentar-lo als ulls del visitant com molt més que un producte alimentari.

En una ciutat el port de la qual fou la porta d’entrada al país de la xocolata provinent d’Amèrica, no podia mancar un equipament d’aquestes característiques, i menys encara si tenim en compte que és a Barcelona on es documenta l’obrador de xocolata sòlida més antic d’Europa, que data de l’any 1777.

Des de llavors ha plogut molt, i, ara fa nou anys, el Museu de la Xocolata va obrir les seves portes per primera vegada per fer venir salivera a tots els seus visitants. En entrar, una font de xocolata desfeta t’informa explícitament d’on ets, i un gran mostrador de vidre et presenta xocolates i xocolatines de tots els gustos, mesures i colors perquè vagis fent boca. De fet, amb l’entrada al museu, que és una presa de xocolata, ja pots matar el cuc. A dins, un espai expositiu de 600 m2 et convida a fer una agradable passejada que va des dels orígens i la significació del cacau i la xocolata fins al seu ús i consum actual, passant pel paper que ha jugat com a pont entre cultures; l’art i la creació relacionada amb aquesta menja, o la tradició pastissera, confitera i xocolatera catalana, entre molts d’altres aspectes. Tot això, presentat d’una forma completament didàctica a partir de plafons explicatius, objectes de món xocolater, jocs interactius i audiovisuals, sense oblidar espectaculars escenografies elaborades amb xocolata que desperten l’admiració en petits i grans.

El Museu de la Xocolata, a més, gràcies al fet de compartir instal·lacions amb l’Escola de Pastisseria del Gremi, ofereix una programació d’activitats molt extensa i dinàmica que permet desenvolupar al cent per cent un projecte cultural sòlid que està al servei de la divulgació i la sensibilització de la cultura xocolatera.

I, per acabar l’experiència, res millor que prendre’s una bona tassa de xocolata a les portes del museu i endur-se unes quantes pastilles a casa per degustar en bona companya.

 

Article publicat al número 8 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-museus.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top