0 items
El meu compte

Un museu que et posa les piles

El miba és un projecte hands on work que té per objectiu despertar la creativitat latent en les persones i provocar l'acció del visitant, de manera que senti la necessitat imperiosa de posar en marxa les idees que mai s’ha atrevit a materialitzar. Al miba, qualsevol semblança amb un altre museu és pura coincidència. El miba és... una altra cosa.

Museus, museus i més museus. I entre la multitud, de sobte, n’apareix un que sorprèn, que fa pensar. I el més curiós: que fa riure! Quan s’arriba al miba per primera vegada, un no sap massa bé què s’hi trobarà; pot ser tantes coses, pot deixar-ne de ser tantes d’altres... Però el Museu d’Idees i Invents de Barcelona és molt més del que el seu nom indica. En resum: dues plantes carregades de sorpreses que garanteixen una estona més que entretinguda que desperta l’enginy de cop.

Sorgit com un pas inevitable en la trajectòria professional de Pep Torres dins del món de la invenció i la creativitat, el 23 de març de 2011 obre les seves portes esdevenint el primer espai permanent centrat en el món de la invenció que vertebra i vehicula la creativitat i la invenció a través de la inspiració, la formació, la comunicació i la relació amb els protagonistes de la innovació a tots els nivells.

Tot sovint, quan utilitzem objectes quotidians, creiem que hem trobat una manera de millorar-los i ens fem una pregunta: “com és que ningú no ho ha inventat encara?”. Doncs totes aquestes idees que pensem que no té ningú més són al miba. És com si, de sobte, tot allò que hem imaginat alguna vegada es fes realitat. De cop, apareixen mil objectes pensats per fer-nos la vida encara més fàcil.
 


Dues plantes, una sala de conferències, un racó per deixar volar la imaginació i per poder deixar empremta i una botiga on es venen els invents que es troben al museu formen només una part de la riquesa d’aquest espai museístic tan poc convencional. Objectes tan sorprenents com una funda per protegir les sabates en dies de pluja, un plat amb un mirall al fons per assegurar-se que no queden restes de menjar entre les dents un cop s’ha acabat l’àpat o un matalàs preparat per si arriba el moment del divorci són tan sols un tastet del que bull dins d’aquest museu tan peculiar que guarda tres espais permanents diferenciats i una exposició temporal, la qual, a més de mostrar idees i invents sobre un tema determinat, pretén remoure consciències i actituds i convida a participar creativament en la resolució de les qüestions plantejades.

 

"El miba guarda, entre molts altres invents, una funda per protegir les sabates en dies de pluja o un matalàs preparat per si arriba el moment del divorci"

 

“Futour”: un tour pel futur
Un recorregut imaginari que proposa objectes quotidians que farem servir l’any 2300 configura l’exposició temporal del miba, que es pot visitar fins al 24 de març de 2012. La mostra, que es va inaugurar al FAD i ha passat per Bilbao, Pamplona, Badajoz i Madrid, va ser guardonada l’any 2006 amb el Premi Ciutat de Barcelona. El seu creador és, precisament, el creador del museu: Pep Torres.
 

Un museu que no vol subvencions
Si és sorprenent el contingut del miba, sorprenent és també que es tracti d’una iniciativa privada que no només no rep cap mena de subvenció, sinó que la rebutja. Rere l’objectiu de promoure la innovació i l’emprenedoria mitjançant la motivació i la inspiració creativa, s’obre tot un món de possibilitats on res és impossible i no cal l’ajut de ningú, només la implicació personal.

El miba és, en definitiva, una manera inèdita de provocar creativitat, un projecte pensat per acollir alumnes i per facilitar-los la immersió en l’univers dels invents, un museu que l’única semblança que té amb la resta és el nom. És un lloc únic i indescriptible que cal viure en primera persona, una visita inesperada on és imprescindible anar al lavabo, un racó de Barcelona que convida a desconnectar de la monotonia per deixar-se anar. Tot allò que s’imagina, tot allò que es creu, es pot fer realitat. L’exemple? El miba.

 

Article publicat al número 18 de D'estil.

 

ACTUALMENT AQUEST MUSEU ES TROBA TANCAT

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-museus.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top