0 items
El meu compte

Una bugada... i un cafè, si us plau!

 

Us imagineu prendre una beguda mentre la vostra roba es renta i s’eixuga? Doncs, a Barcelona, ja és possible: el bar-bugaderia és aquí!

 

Els éssers humans vivim dominats per la minutera del rellotge i sentim una necessitat irrefrenable d’esprémer el temps. Malgrat això, hi ha situacions que requereixen una espera ineludible: fer cua per assistir a un esdeveniment, esperar l’arribada del tren, o bé rentar la roba en una bugaderia. En som conscients, però –i no ho podem negar– les esperes ens empipen!

Cada dia sorgeixen nous conceptes la finalitat dels quals no és cap altra que fer-nos la vida més agradable i fàcil i satisfer aquestes sotileses que ens fastiguegen. Doncs vet aquí una nova tendència que acaba d’aterrar a Barcelona: els bars-bugaderia! Els primers a apostar-hi són la gent de LaBar, que podeu trobar al número 442 de Consell de Cent.

 

Rentar la roba... al bar!

Qui més qui menys, sap com n’és, d’avorrit, fer la bugada fora de casa; és a dir, en un establiment especialitzat. Un cop la roba és a la rentadora i s’hi insereixen els detergents corresponents, comença una espera d’uns 45 minuts –entre rentat i eixugat– en què, segurament, es consulten les xarxes socials mitjançant l’smartphone, es llegeix un llibre o una revista, o, senzillament, hom s’espera, irritat, veient com passen els minuts.

Els bars-bugaderia estan pensats per combatre aquesta espera unint dos models de negoci força diferents però alhora complementaris, on els clients poden gaudir dels serveis propis d’una cafeteria –esmorzar, berenar, prendre una beguda o fer l’aperitiu– mentre renten la roba. Oi que sona bé?

 

“Al nostre país, es tracta d’una tendència nova, ja que el primer bar-bugaderia s’ha inaugurat a Barcelona fa pocs mesos, però, a Europa, els suïssos i els belgues ja gaudeixen d’aquesta fusió tan útil fa més temps”

 

Un origen social

Al nostre país, es tracta d’una tendència nova, ja que el primer bar-bugaderia s’ha inaugurat a Barcelona fa pocs mesos, però, a Europa, els suïssos i els belgues ja gaudeixen d’aquesta fusió tan útil fa més temps.

Tot i que pot semblar un concepte molt innovador, si viatgem al passat, en certa manera, podem trobar l’origen d’aquesta pràctica. Antigament, la roba es rentava vora els rius o als safareigs públics, i, com que era un procés llarg i tediós, aquests espais es van convertir en punt de trobada de les dones de les viles, que aprofitaven l’estona per fer safareig amb les veïnes. D’aquí l’origen de l’expressió “fer safareig”.

 

Un escenari típic de pel·lícula

Les bugaderies són també un recurs força utilitzat pels guionistes. Penseu-hi! Sovint hi veiem veïns mantenint converses, o persones que es coneixen en aquests espais (recorreu, si no, a escenes de sèries com Friends o Big Bang Theory, o de films com Deadpool o Mi vida sin mí). Però, només és ficció? No! Als Estats Units, els apartaments de lloguer solen ser petits i antics, amb les despeses incloses, i les rentadores no estan permeses perquè encareixen el preu final. Per això és habitual que els edificis comptin amb espais comunitaris per a aquesta funció, o bé que es recorri als establiments públics.

Així doncs, els bars-bugaderia han recuperat l’esperit socialitzador de fer la bugada en un lloc públic, però d’una forma més atractiva. Al capdavall, els éssers humans som socials per naturalesa, i qualsevol moment és bo per xerrar i fer un cafè. Ara, amb propostes com aquesta, encara més!

 

“Els bars-bugaderia han recuperat l’esperit socialitzador de fer la bugada en un lloc públic, però d’una forma més atractiva”

 

Article publicat al número 47 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top