0 items
El meu compte

Una estona amb Clara Esteve: “Crec en la moda d’una forma diferent: penso que cada marca ha de crear un estil, i això és el que he fet amb ATSL"

La Clara Esteve és, com ella mateixa diu, “una apassionada de les desfilades i una workaholic sense remei”. Aquesta dissenyadora de moda, especialitzada en roba íntima i de bany, acaba de presentar, per primera vegada, la nova col·lecció de la seva marca All That She Loves a la 080 Barcelona Fashion d’enguany. Les seves peces es venen en 15 punts de venda físics, ubicats arreu d’Espanya i a tota Europa, mitjançant la seva botiga online. No li perdeu la pista!

 

Clara, de petita, volies ser dissenyadora de moda?
Sí! Quan tenia 7 anys, em passava el dia dibuixant i fent vestits per a les nines. Ho deia a casa i els sorprenia, perquè era un àmbit desconegut per a ells. Vinc de família de músics; el meu avi i el meu tiet eren músics de sardanes i cobla.
 

Has treballat 15 anys en exclusiva per a la firma TCN. Com va començar tot?
Quan estava estudiant, em va sorgir l’oportunitat de fer pràctiques a TCN. Allà vaig iniciar la meva carrera professional, i vaig créixer personalment i professionalment. Primer, vaig portar les col·leccions de moda íntima i, després, de bany.
 

Amb TCN vas participar en esdeveniments de moda, com ara la 080 Fashion Barcelona o la Mercedes-Benz Fashion Week de Madrid. T’agraden les desfilades de moda?
Són una passió, per a mi. Amb TCN vaig participar en més de 30 desfilades. De fet, arran d’aquesta passió, fa cinc anys, amb un grup d’amics, vam iniciar un projecte molt bonic: el Costa Brava Fashion Weekend.
 

Però l’origen real del Costa Brava Fashion Weekend va ser una proposta local que et van fer a tu?
Sí, l’Associació de Comerciants de Calonge em va demanar que els ajudés a muntar unes desfilades. M’hi vaig bolcar i vaig involucrar-hi amics de diferents disciplines per dotar-les d’un punt més professional. Tots plegats vam crear un projecte, a escala local, que ens va motivar tant que, quan es va acabar, vam decidir crear-ne un altre completament professional. Així va néixer el Costa Brava Fashion Weekend, que era una plataforma per a talents emergents, dissenyadors i artistes.
 

La primera edició, l’any 2014, va ser un èxit i es va convertir en un projecte que no oblidaràs mai...
Mai! En aquell moment, tots els membres estàvem immersos en els nostres propis projectes, i el Costa Brava Fashion Weekend es va convertir en un projecte que s’ho menjava tot; vam morir d’èxit! La primera edició va sumar 5.000 persones; la segona, 8.000 i, la tercera, 12.000. Malgrat tot, va arribar un moment en què els pressupostos i els patrocinis no eren suficients i nosaltres no podíem abastar tanta feina. En aquell moment, vam prendre una de les decisions més dures: posar fi a aquest projecte.

 

“El Costa Brava Fashion Weekend es va convertir en un projecte que s’ho menjava tot; vam morir d’èxit! La primera edició va sumar 5.000 persones; la segona, 8.000 i, la tercera, 12.000”

 

Però la bona acollida et va donar la seguretat necessària per impulsar l’estudi on som ara, oi?
Totalment! La meva parella em va acabar de convèncer i em vaig tirar a la piscina sense saber què passaria, perquè deixava una feina fixa, de llarg recorregut i en plena crisi. Va ser una bogeria, però he de dir que, tant de bo ho hagués fet abans, perquè l’experiència ha estat genial, encara que duríssima. És impressionant la quantitat d’hores que hi dedico, però és molt gratificant, i ho recomano!
 

Vas establir el teu estudi a Calonge. Per què aquí i no a Barcelona, que és, potser, l’epicentre de la moda?
Vaig viure a Barcelona gairebé durant 9 anys, però sóc filla de Calonge i vaig sentir la necessitat de tornar. En viure aquí, era més fàcil establir-hi també l’estudi. Em va sorgir l’oportunitat de llogar aquest espai i vaig decidir apostar per la indústria del territori. Tot i això, en el món de la moda sempre vas amunt i avall; amb un ordinador i un mòbil, sempre estàs connectat. A més, viure a la Costa Brava i a l’Empordà és un privilegi!
 

All That She Loves (ATSL) és la marca que vas crear l’any 2016. Com la definiries?
All That She Loves és un estil. He creat un referent, un ADN, una essència, que és la tintura sobre les peces de roba, i consisteix en la manipulació i la barreja entre artesania i tecnologia. Crec en la moda d’una forma diferent: penso que cada marca ha de crear un estil, i això és el que he fet amb ATSL.
 

I en què t’inspires?
En tot allò que veig: un objecte, una casa, una exposició... Penso que els dissenyadors hem d’envoltar-nos de música, d’art, d’exposicions i d’altres artistes per tal d’oxigenar-nos i trobar la motivació. Tot m’influeix, però no em baso només en les tendències. Això és el que fa el fast fashion, i és una forma de cremar la moda que, a mi personalment, m’espanta. Per exemple, a la temporada 2019-20, el tie dye –o la tintura sobre roba– és tendència; en canvi, dins ATSL, és l’essència, i, sigui quina sigui la tendència, jo sempre treballo les peces d’aquesta manera. Així em diferencio i m’allunyo de la resta.
 

Aquest any és el primer cop que All That She Loves ha estat present a la 080 Barcelona Fashion. Com ho has viscut?
Ha estat un somni fet realitat! Una experiència molt bonica que espero poder repetir amb les properes col·leccions. He comptat amb un equip magnífic i una ubicació increïble. A més, la presentació va ser espectacular i diferent, amb música en directe i l’entrada de les models amb un veler.

 

“All That She Loves és un estil. He creat un referent, un ADN, una essència, que és la tintura sobre les peces de roba, i consisteix en la manipulació i la barreja entre artesania i tecnologia”

 

 

Tu mateixa et defineixes com a una “workaholic sense remei”. Diries que la constància és la clau de l’èxit?
Sí! La constància, l’esforç, dedicar-hi moltes hores i, sobretot, creure en allò que fas. La gent que em coneix em defineix com una persona apassionada per la forma com m’implico en els projectes, però el cert és que no ho sé fer de cap altra manera.
 

Quins requisits ha de complir una peça de bany?
Que estigui ben confeccionada, que el teixit sigui de molt bona qualitat i que sigui escaient per a la persona. Sempre dic que és la peça més difícil d’escollir per a les dones i els homes. El moment en què te la proves és clau, perquè et veus davant del mirall sense roba i ets conscient que així et veurà tothom. Per això, et vols veure guapo i guapa, i t’hi has de veure! A més, el teixit ha de ser molt bo, perquè és una peça que maltractem des del minut zero, amb l’aigua del mar, el clor de la piscina, el sol, les cremes solars...
 

Dissenyes per a marques tan conegudes com Rita Row o Emes. Com s’aconsegueix crear aquestes sinergies?
El contacte amb Rita Row i Emes va sorgir al Costa Brava Fashion Weekend. Jo vaig proposar-los fer una col·lecció de bany i van ser les primeres clientes de Clara Esteve Studio. Elles van apostar per mi i jo per elles.
 

Álex Rivière ha col·laborat amb ATSL creant una col·lecció de bany. Què tal l’experiència?
Genial! Vam presentar la primera col·lecció el 2018 i va ser un èxit. Aquest 2019, hem repetit amb una col·lecció més gran i amb més mitjans. Aquesta vegada, hem fet venda online i també a les botigues “multimarca”. De fet, hem obert quatre punts de venda nous amb un target diferent, perquè es tracta d’un producte superior i, a més, el vinculem amb la imatge de l’Álex Rivière i el perfil de la seva seguidora, que és un tipus de clienta amb un poder adquisitiu més alt.
 

Algun projecte proper que ens puguis desvetllar?
He començat a treballar peces beachwear, complements de bany i roba homewear, una barreja per dur a casa i al carrer durant l’hivern. Un altre objectiu és la venda internacional; vull estendre el canal de botigues a Europa i, òbviament, m’agradaria acabar venent a altres països, com els Estats Units o Japó.
 

Et seguirem a través de les xarxes socials (i del teu web) per no perdre’ns cap novetat. Gràcies, Clara!

 

“La gent que em coneix em defineix com una persona apassionada per la forma com m’implico en els projectes, però el cert és que no ho sé fer de cap altra manera”

 

Entrevista publicada al número 50 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/pictos-fora-context.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top