0 items
El meu compte

Una estona amb Mari Suñén i Èric Turró

“No tenim ganes de perdre pistonada, però tampoc ens obsessionem per publicar”

La Mari Suñén (29) i l’Èric Turró (33), tots dos de Manlleu (Osona), són parella, però no només comparteixen vida, experiències, aficions i dos gossos, sinó que, una mica sense voler-ho, s’han acabat convertint en influencers, a Instagram, del món de les furgonetes de l’estil camper.

Com tota bona història, comença quan van obrir el seu perfil a la xarxa social; la resta, ha anat sobre rodes! Més de 33.000 seguidors/es testimonien que viatjar se’ls dóna molt bé... I comunicar-ho, encara més!

Com va començar el vostre perfil d’Instagram? Ja hi havia precedents de la vostra fal·lera per viatjar amb una camper?

A tots dos sempre ens havia agradat viatjar; abans de ser parella, viatjàvem per separat, i, un cop junts, viatjàvem fent escapades puntuals i viatges a l’estiu. El viatge llarg durant les vacances sempre hi era, però un dia va haver-hi un punt d’inflexió: vam veure una tenda de campanya muntada sobre un 4x4. Nosaltres teníem un 4x4, però no la tenda, i ens vam engrescar a provar-ho. Mai ens havia cridat l’atenció; fins i tot crèiem que no ens agradaria, aquest món, però vam decidir comprar una tenda de segona mà abans de comprar-nos una furgoneta o una caravana i vam fer el primer viatge al Cabo de Gata: unes 8 hores des d’Osona, amb els gossos al darrere, mig discutits pel tema de les maletes perquè no cabíem enlloc en
un 4x4 de tres portes... Però ens van encantar, aquestes sortides! Viure més a l’aire lliure, sentir-nos més a prop de la natura... Això ens va agradar molt, i als nostres gossos, també, és clar! Així doncs, vam optar per comprar-nos la furgoneta camper.

 

“Poder-nos llevar envoltats de natura i dormir sols ens encanta”

 

De tot plegat, farà cinc anys. Fa cinc anys anàvem amb el jeep i la tenda, i, un any més tard, ens vam comprar la furgoneta, que és la mateixa que encara tenim ara.

D’on va sorgir la idea de reflectir les vostres escapades i vacances en un perfil de xarxes socials? També teniu blog, YouTube, Twitter...

La idea la va tenir l’Èric. Cada any viatjàvem molt i li feia molta mandra guardar les fotografies, però, alhora, volia tenir-les en algun lloc endreçades. Així doncs, vam decidir de fer un Instagram conjunt per penjar les fotografies dels nostres viatges. Al principi, era un perfil privat, però, quan ens van començar a demanar informació sobre viatges que havíem fet i si podríem fer més publicacions, vam decidir fer el perfil públic. Aquí va començar tot! Això sí: el dia que no ens ve de gust pujar res a les xarxes, no ho fem.

No n’esteu lligats...

No. Per sort, a tots dos ens agrada la fotografia. A l’Èric no li agradava i s’hi ha acabat aficionant! Fem contingut espontani perquè anem a on ens agrada anar. O sigui, que ho fem per passar-nos-ho bé, però, si algun dia arriba el moment en què ja no ho gaudim o no som feliços fent això, ho deixarem de fer. Ho tenim clar! No estem tan lligats a crear continguts com molts altres influencers. El que sí passa és que, quan tens seguidors/es, t’ofereixen coses que també t’agraden i gaudeixes anant creixent més. La gent que tenim a darrere, per sort, és molt maca.

 

“Cada any viatjàvem molt i [a l’Èric] li feia molta mandra guardar les fotografies, però, alhora, volia tenir-les en algun lloc endreçades”

Gent al darrere?

Ens referim als nostres seguidors/es, que ens són molt fidels. És un públic molt familiar i proper, gent que ens recomana llocs, que ens envia un missatge dient que han descobert una zona gràcies a nosaltres, etcètera. Els escrits que ens envien són molt bonics, i això és d’agrair! I també funcionen molt bé les col·laboracions.

Parlem-ne... Com van començar, les col·laboracions?

La primera col·laboració que vam fer tenia a veure amb unes ulleres de sol. Vam al·lucinar! Aleshores teníem pocs seguidors/es (uns 2.000), i una marca de Barcelona ens va oferir unes ulleres a canvi d’una foto. Per a nosaltres va ser genial! Ara en fem bastantes, de col·laboracions, però, per sort, també triem força el que ens agrada. O sigui: quan alguna cosa ens crida l’atenció o un producte ens escau molt, ens obrim a conèixer-lo, però intentem filtrar-ho molt. Ens han ofert rellotges, joies, bikinis..., però nosaltres sabem que els nostres seguidors/es no en faran res, de tot això! És a dir: per fer publicitat d’un producte que sabem que no encaixa amb el nostre perfil, preferim no fer-la.

Interessant... Sou uns influencers atípics que no depenen de la publicitat.

Exacte! Viurem igualment! Tant de bo que algun dia poguéssim viure d’això, però, ara mateix, és complicat.

 

“El dia que no ens ve de gust pujar res a les xarxes, no ho fem”

Us caracteritzeu per fer fotografies i vídeos força elaborats; si més no, que destaquen i capten l’atenció del públic. Us heu anat formant, al respecte?

Una mica, però molt poc. Molt abans de començar amb l’Instagram de @dontworrybecamper, vam fer un curs de fotografia. Res més. És a base d’anar-ho fent, que s’aprèn molt. Ara bé: YouTube també hi ha ajudat, aquí!

Ara us segueixen 33.000 persones. Quines expectatives teniu, al respecte? Sentiu certa pressió per generar contingut?

 En general, no, però sempre n’hi ha una mica. No tenim ganes de perdre pistonada, però tampoc ens obsessionem per publicar. Per exemple: fa poc hem estat dues setmanes sense penjar cap fotografia, però la gent que s’hi dedica ho ha de fer diàriament. Nosaltres intentem no posar-nos aquesta pressió, perquè, per a nosaltres, es tracta d’una afició. El que sí procurem és estar una mica més actius amb les stories d’Instagram per generar un xic d’interacció, i publicar sí o sí quan estem en un lloc molt bonic on no tornarem mai més; aleshores, encara que no ens vingui de gust fer-nos la foto, ens la fem.

Què és el que més destacaríeu de l’experiència camper?

La llibertat! Nosaltres comencem el cap de setmana el divendres al migdia i, en aquell moment, pensar “no sé on anem, però ens n’anem!” ens proporciona una sensació de llibertat brutal. Això és el que més ens ha enganxat. A més, marxem a la natura, que és on s’hi està més bé! Poder-nos llevar envoltats de natura i dormir sols ens encanta. I els gossos també estan encantats! Quan veuen que preparem la furgoneta, ja s’hi enfilen sols!

Teniu algun projecte a més llarg termini?

Tenim molts viatges pendents, amb la camper! Volem acabar d’aprofitar el temps ara, que encara no tenim mainada. Aquest 2021 ha fet un any i mig que no hem agafat cap avió, i voldríem anar a algun lloc: anar a Islàndia amb la furgoneta, per exemple, i arribar al Cap Nord, a Noruega.

D’aquí a uns anys, encara us veieu amb una camper?

I tant que sí! Cada dia tenim més clar que no la volem canviar. Evidentment, hi ha avantatges i inconvenients: en una caravana, tindríem més espai i comoditat, però, amb la furgoneta, podem aparcar al mig d’una ciutat com Madrid i visitar-la. A més, en pobles petits, la circulació seria difícil, amb caravana. Per a nosaltres, que ens agrada molt de perdre’ns en llocs que no tenim planejats, és genial, la camper!

 

“Per fer publicitat d’un producte que sabem que no encaixa amb elnostre perfil, preferim no fer-la”

 

Article publicat al número 57 de D'estil

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top