0 items
El meu compte

Una mel casada amb la natura

La Mel ecològica Ous Empordà, produïda dins del Paratge Natural Salines-Bassegoda, és un aliment produït amb el màxim respecte al procés natural d’elaboració i a l’entorn de la finca on es troben les abelles, en plena naturalesa.

La mel que us volem posar als llavis està elaborada en plena harmonia amb la natura. El mateix emplaçament de les abelles que la produeixen se situa dins del Paratge Natural d'Interès Nacional Salines-Bassegoda. Es tracta de la finca ecològica Mas Rimbau de Dalt, a Sant Llorenç de la Muga.

De fet, les esmentades abelles formen part de l’ecosistema creat en aquest indret idíl·lic per l’empresa Ous ecològics de l’Empordà, SL, ja que són elles les que pol·linitzen els arbres fruiters del bosc de la propietat, així com les verdures del seu hort ecològic, el qual, alhora, s’adoba amb la gallinassa de les gallines que campen lliurement pel terreny, alimentades, en part, amb les hortalisses que en surten. Aquestes mateixes aus són les que, precisament, ponen els ous que donen nom a l’empresa, tancant el cercle.

La Mel ecològica Ous Empordà forma part d’un projecte desenvolupat per tres famílies que tenen un denominador comú: passió, il·lusió i respecte per la natura. Elles són l’essència de l’equip humà que realitza i supervisa minuciosament –al costat de veterinaris, nutricionistes i tècnics agrícoles– l’elaboració de tots els productes generats dins la finca, certificant que aquesta respecti el medi ambient i el benestar animal, i que el resultat final sigui de màxima qualitat.
 

Què és la mel ecològica?

Un dels requisits indispensables que ha de complir la producció de mel ecològica és la ubicació dels apiaris a més de tres quilòmetres de cultius extensius i transgènics. Per això, precisament, la finca Mas Rimbau de Dalt, en situar-se dins d’un Paratge Natural, es troba immersa en la natura i allunyada de qualsevol tipus d’explotació perjudicial. A més, la cera que es troba en els quadres dels bucs d’aquestes abelles té el certificat de cera ecològica.

A banda d’aquest factor, i malgrat que el procés de producció de la mel per part de les abelles és evidentment natural, en l’actualitat, a causa de l’acció d’alguns paràsits, cal medicar les abelles, fet que obliga a usar algun tipus de substància externa a aquesta elaboració mil·lenària.

El medicament emparat en el cas de la Mel ecològica Ous Empordà és el timol, un component químic natural amb importants propietats antisèptiques que, aplicat en apicultura, no deixa residus en la cera, ni provoca toxicitat en les arnes, ni crea resistència al paràsit amb el temps, trets que no compleixen alguns productes químics usats en altres explotacions.

És precisament per la voluntat d’alterar el mínim possible la producció apícola natural (només s’hi intervé en el cas de necessitat, però mai amb l’ús de productes químics artificials) que la Mel ecològica Ous Empordà és un producte altament recomanable.

Aquest dolç aliment, doncs, ens arriba de manera pràcticament directa de la mateixa naturalesa, respectada al màxim pels apicultors que en promouen la producció. A la llarga, aquest fet esdevé beneficiós, tant per a la mateixa empresa, que contribueix a la conservació i, per tant, a la fecunditat del medi ambient, com per a la salut i el benestar del consumidor.

 

Article publicat al número 35 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-alimentaris.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top