Vi sota el mar
Els amants del vi i de les noves emocions no es poden perdre aquesta experiència: visitar les primeres caves submarines d’Europa, recollir la seva ampolla de vi a deu metres de profunditat i degustar-la a peu de platja amb un maridatge preparat especialment per a l’ocasió. I és que l’importadora catalana Terramar ha arribat a un acord amb l'empresa xilena Cavas Submarinas per poder distribuir deu cofres amb quaranta ampolles de vi al seu interior a deu metres sota l'aigua davant la costa de Tossa de Mar, a la cala Llevadó, un dels pocs espais paradisíacs que queden encara per explotar.
La iniciativa original va néixer fa sis anys a les costes de Xile de la mà de Patricio Casanueva, gerent de Viña Casanueva, i ara, la gent de Terramar, en col·laboració amb el centre d’immersió Cala Llevadó watersports center, l’han fet possible a casa nostra.
El vi en qüestió, que està segellat amb un tap de suro hermètic per impedir que es filtri aigua marina dins les ampolles i porta unes etiquetes recobertes d’un vernís especial que les salva del deteriorament, ha fet una criança de sis mesos en barrica de roure i sis mesos més en les profunditats del Mediterrani. La pressió del mar, la manca d'oxigenació a través del tap, el moviment de l'ampolla, la lluminositat que rep el vi, la temperatura constant a la que està sotmès i l'intercanvi de salinitats que fa amb l’aigua converteixen el vi Cavas Submarinas en un vi vertaderament especial, de sabor més intens i lleugeres notes minerals.
Els i les submarinistes que s’atreveixin amb l’experiència poden escollir entre una ampolla de vi blanc, fet amb muscat i chardonnay; una de vi negre monovarietal de cabernet sauvignon, o una de negre de pinot noir. I, pels que no siguin tan agosarats, poden triar la seva ampolla i veure, des d’una llanxa, com un submarinista experimentat la treu a l’experior.
Sigui com sigui, l’experiència es pot continuar a al restaurant Beach Club de cala Llevadó, on preparen un magnífic menú per fer el maridatge (uns entrants de xips de verduretes, cloïsses a la cassola amb all i julivert al vi blanc i calamars a l’andalusa, i un plat principal de suquet de rap amb gambes i escamarlans a l’estil de Tossa).
La immersió (amb un instructor qualificat) i una ampolla de vi Cavas Submarinas costen 79 per persona. Si, a més, us apunteu al dinar-meridatge, el preu és de 99 euros. I, a les parelles que, a més, es vulguin quedar a dormir en un bungalou situat a la mateixa cala, els costarà 230 euros en total.
Article publicat al número 5 de D'estil.
Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-experiencies.png" >