0 items
El meu compte

Visca el nudisme sota els llençols!

 

Dormir despullat durant tot l’any aporta molts més beneficis que dormir amb pijama. És qüestió d’acostumar-s’hi.

 

La Marilyn Monroe ja sabia el que es feia quan, per anar-se’n a dormir, només utilitzava unes quantes gotes de Chanel no 5 sobre la pell. O potser no ho sabia, però l’havia encertat. En una entrevista publicada a la revista nord-americana Pageant (i en una altra que va aparèixer a les pàgines de Life Magazine), explicava que tenia un llit extragran i que només es cobria amb un edredó. No utilitzava mai pijama. Li pertorbava el son, deia.
 

Aleshores, potser era un plantejament un tant agosarat, aquest de dormir a pell nua, però, al cap dels anys, la ciència li ha donat la raó a la rossa més explosiva de la història del cinema. Estudis recents demostren els beneficis de dormir despullat durant tot l’any, fins i tot quan la calor ja s’acomiada. És sinònim de comoditat, salut i erotisme i, a més, resulta molt (molt!) més barat.

 

“Dormir despullat és sinònim de comoditat, salut i erotisme i, a més, resulta molt (molt!) més barat”

 

Un estudi que acaba de sortir del forn, elaborat per l’Associació de Cotoners d’Estats Units, Cotton USA, va encara més enllà i apunta que la forma de dormir, el material amb el qual està confeccionada la roba de llit i la relació de parella són factors directament relacionats. Sense anar més lluny, explicita que la majoria de les persones que dormen tal com van arribar al món se senten bé amb la seva parella. D’aquestes, el 57% es mostren eufòriques amb la relació que mantenen, enfront del 48% d’aquelles que es fiquen al llit amb pijama i del 43% d’aquelles que ho fan amb camisa de dormir. A l’altre extrem hi ha les persones que utilitzen bodis, el 15% de les quals reconeixen sentir-se descontentes amb la seva relació amorosa.

 

Tot són avantatges
 

En primer lloc, dormir sense roba (ni tan sols amb roba interior) és molt més còmode perquè no restringeix la circulació sanguínia ni frena els moviments involuntaris que realitzem mentre descansem. Les gomes, les costures i, sobretot, la roba cenyida ens ajuda a sumar tensió i pot arribar a provocar marques amb dolor. A més, afavoreix l’alliberament de melatonina, que regula els estats del son i ajuda a tenir un bon despertar. Per als que pateixen insomni és una mesura ideal a tenir en compte, i si, a més, ens dutxem abans i usem essències i cremes relaxants (com de lavanda), l’efecte és encara major.

 

“Augmenta els nivells de “l’hormona de l’amor”, l’oxitocina, que ataca l’estrès i la depressió”

 

Deixar la roba de banda per sentir el contacte amb la pell i amb els llençols ajuda a sentir-se més sensual i, per tant, a augmentar la confiança en el propi cos i a elevar l’autoestima. Això sí, que els llençols siguin el més natural possible: de cotó, lli o seda natural. Els sentits es desperten de cop!
 

També és més higiènic per a la zona genital, perquè és l’únic moment del dia en què deixa d’estar en contacte amb calces i calçotets, els quals, sumats a la calor i la humitat, són un niu de bactèries.
 

Per pura lògica, dormir sense roba provoca que el cos no pugui acumular temperatures altes, fet que també té conseqüències remarcables per a la salut. D’una banda, afavoreix l’alliberament de melatonina, una hormona que actua contra l’envelliment i millora l’eficiència del sistema immunitari augmentant les nostres defenses naturals i, per tant, preservant-nos de malalties. D’altra banda, també activa l’hormona del creixement, que és especialment important per a la reparació dels ossos i els músculs i regenera la pell i el cabell. A més, en el cas dels homes, aquesta condició afavoreix la fertilitat, ja que les cèl·lules que produeixen els espermatozous funcionen de manera més òptima a temperatures lleugerament inferiors a la del cos.

 

“Activa l’hormona del creixement, que és especialment important per a la reparació dels ossos i els músculs i regenera la pell i el cabell”

 

Dormir sense roba també augmenta els nivells de “l’hormona de l’amor”, l’oxitocina, que ataca l’estrès i la depressió, s’encarrega de que siguem més receptius amb la parella i “desperta” la conducta maternal i paternal.
 

I, per si no n’hi hagués prou, aquest estat ajuda a baixar de pes, perquè, en disminuir la temperatura corporal, disminueix també la secreció de cortisol, que és l’encarregada de provocar la sensació de gana. De la mateixa manera, també actua cremant la grassa, juntament amb altres hormones com la ghrelina.

 

Foto Marilyn Monroe: Laura Loveday.

Article publicat al número 31 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top