0 items
El meu compte

Vius en una casa sana?

 

Viure en total harmonia amb l’entorn és vital per estar sans. Tenir cura de nosaltres mateixos és important, però també ho és no oblidar la salut dels espais que habitem. La geobiologia o medicina de l’hàbitat estudia la relació entre la Terra i els éssers vius per contribuir al benestar de les persones.

 

Cada dia fem mans i mànigues per aconseguir portar una vida sana: practiquem regularment exercici físic, seguim una dieta sana i equilibrada, ens protegim de les agressions a la pell..., però, en canvi, ignorem totalment la salut del nostre habitatge, que pot tenir una incidència directa en el nostre organisme.
 

Són moltes les investigacions que constaten que les radiacions naturals que sorgeixen de la Terra o les radiacions artificials provocades per aparells elèctrics poden provocar malestar físic i, fins i tot, desencadenar malalties greus. La geobiologia és la ciència que s’ocupa d’analitzar com afecten les radiacions al cos humà, les mesura i proposa canvis per protegir les persones de la contaminació, especialment en aquells espais on hi passem més hores (a casa i a la feina) per convertir-los en espais saludables.

 

"Les radiacions naturals que sorgeixen de la Terra o les radiacions artificials provocades per aparells elèctrics poden provocar malestar físic i, fins i tot, desencadenar malalties greus."

 

La geobiologia: una ciència reconeguda que cada cop pren més pes a casa nostra
 

Països com França, el Regne Unit i, sobretot, Alemanya són conscients de la importància de la geobiologia. Ja a la dècada dels setanta, van adoptar un decàleg de normes recomanades per viure en una casa sana. Al nostre país, tot i que cada cop desperta més interès, encara no s’ha avançat prou i queda un llarg camí per recórrer, començant per les administracions, que no exigeixen als constructors que tinguin en compte criteris de biohabitabilitat, tot i que està comprovat que passar massa hores en edificis malalts pot afectar greument el cos humà.

 

Una casa malalta pot fer emmalaltir el cos
 

Migranyes, insomni, irritabilitat o nerviosisme són alguns dels símptomes que es poden desencadenar a causa de les radiacions del nostre entorn. Són les anomenades geopaties, i estan provocades pel fet de viure en una casa poc saludable.

 

La geobiologia té les eines per guarir els entorns insalubres
 

Els espais malsans es poden guarir reduint l’exposició en camps geomagnètics o evitant les radiacions terrestres provocades per corrents d’aigua subterrània o per les anomenades línies Hartmann i Curry. Realitzant un estudi a través d’uns aparells tècnics específics que mesuren les radiacions, es poden aplicar simples mesures correctores, com ara reubicar el llit o l’escriptori, i aconseguir així millores sorprenents pel que fa a la salut de les persones.

 

"Els espais malsans es poden guarir reduint l’exposició en camps geomagnètics o evitant les radiacions terrestres provocades per corrents d’aigua subterrània o per les anomenades línies Hartmann i Curry."

 

Algunes propostes a tenir en compte
 

Vivim envoltats d’aparells elèctrics i electrodomèstics que són autèntiques fonts de radiació dins de l’oficina o l’habitatge: telèfons mòbils o fixes sense fils, radiodespertadors, xarxes Wi-Fi, microones, ordinadors... Tots aquests aparells ens fan la vida més fàcil, però també més insana. Per això és important prendre precaucions a l’hora de conviure-hi. Apagar el Wi-Fi de nit, no dormir amb el telèfon mòbil damunt la tauleta, canviar els radiodespertadors per despertadors de piles, o bé revisar les instal·lacions elèctriques defectuoses són algunes de les petites mesures correctives que ajuden a millorar el nostre benestar, a prevenir malalties i, en definitiva, a viure en una casa més sana. Amb tot, la consigna a recordar és que, si tenim cura de casa nostra, casa nostra tindrà cura de nosaltres.

 

Pere León, arquitecte geobiòleg i interiorista

Article publicat al número 21 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top