0 items
El meu compte

Volem?

Un simulador de vol vertical situat al costat del segon aeròdrom amb més salts anuals del món, a Empuriabrava, permet experimentar aquest esport d’aventura sense riscos. El Windoor Real Fly Túnel del Vent és la primera instal·lació lúdica d’aquestes característiques a la península Ibèrica.

Una experiència única i personal

L’instructor es troba al meu costat i em corregeix la positura abans d’introduir-me al túnel de vidre de 16 metres d’alçada que tinc al davant. Vaig vestida amb l’equipament que m’han facilitat: granota, ulleres, taps per a les orelles i casc. Inhalo i exhalo. En aquest interval de temps, faig un repàs ràpid de les instruccions rebudes a la classe teòrica prèvia i em deixo absorbir pel vent, que de seguida em domina. Juga amb mi. Però recordo que sóc jo qui ha de jugar amb ell. Encara no controlo la posició correcta per romandre en suspensió degut a la forta pressió de l’aire.

Un cop aconsegueixo estar estirada en perpendicular amb el sòl, l’instructor em dóna ordres perquè giri sobre el meu propi cos i pugui començar a gaudir de l’experiència en la seva plenitud. Els dos minuts de durada passen “volant” i surto del túnel per fer un descans. Ja he pogut posar en pràctica els coneixements adquirits. Amb l’instructor, analitzem els errors que he comès i em dóna noves pautes per fer-ho millor. Mentre espero el meu torn, descobreixo que la velocitat del vent dins del túnel la domina un tècnic a l’altra banda del vidre segons el meu pes i habilitat. El túnel pot arribar a suportar fins a 4.000 quilos. Sóc al simulador de caiguda lliure d’Empuriabrava, el Windoor Real Fly Túnel del Vent, que permet als visitants experimentar la sensació de saltar d’un avió a 4.000 metres d’alçada.

El vent ensordidor creat per quatre ventiladors bufa, aquest cop, a més de 150 quilòmetres per hora. La velocitat màxima arriba als 300 quilòmetres per hora i només necessita deu segons per passar de 0 a 290 quilòmetres per hora. Impressionant! M’introdueixo al túnel de nou i m’adono que l’experiència dels dos minuts previs ara m’ajuda a entendre l’efecte del vent sobre el meu cos, fet que em facilita els moviments i em permet gaudir del moment amb més intensitat. Després d’alguns intents en va, aconsegueixo agafar alçada. Em commou la sensació d’estar volant, de moure’m dins del vent.

Per contra del que pugui arribar a semblar, els ventiladors se situen al cim del cilindre, no a sota, i el vent arriba a la zona baixa del túnel gràcies a l’efecte venturi. Es tracta que l’aire en moviment dins d’un espai tancat disminueix la pressió en augmentar la velocitat quan passa per una zona de dimensions menors. Per aquest motiu, el Túnel de Vent disposa d’un con volcànic de fibra de vidre que estrangula l’aire i assoleixi, així, velocitats més elevades.

No ho sembla, però aquesta experiència requereix una activitat física que porta a exercitar tot el cos. Per aquest motiu, esportistes de diferents àmbits s’animen a provar-la, i els paracaigudistes professionals practiquen, dins del túnel, piruetes que més tard ballaran en la immensitat del cel, en plena llibertat. Malgrat això, el Windoor Real Fly ofereix una activitat per a tot tipus de persones, des dels més menuts de la casa fins a aquells curiosos que no s’atreveixen a saltar d’una avioneta però volen sentir-se ocells per un dia. Fins i tot els més porucs s’animen a veure com incrementa la seva adrenalina degut a la seguretat que proporcionen aquestes instal·lacions indoor, que compten amb tecnologia puntera. A partir dels cinc anys ja es pot volar, fet que permet viure l’experiència en família, però també es pot gaudir en solitari o en grup, aprofitant els paquets promocionals que ofereix aquest centre d’alt rendiment.
 

Un tub per volar

El Windoor Real Fly Túnel del Vent d’Empuriabrava és això: un simulador de vol vertical on el que més destaca és un enorme cilindre de vidre laminat i pressuritzat de 4,30 metres de diàmetre i 5,85 d’alçada, amb unes parets de 3,5 centímetres de gruix. La seva transparència no només proporciona unes vistes immillorables de l’entorn natural als saltadors, sinó que permet, als qui esperen el seu torn prenent un refresc o tastant la carta del bar-restaurant, observar la resta de practicants.

Per a paracaigudistes experts i principiants

El Túnel del Vent és un lloc ideal perquè els esportistes professionals puguin dur a terme els seus entrenaments d’una forma pràctica, ràpida i segura. Un equip de competició inverteix 60 salts des de l’avió per aconseguir 60 minuts de caiguda lliure. Suposant que es realitzi una activitat mitjana de 12 salts diaris, es necessiten, per tant, cinc dies per portar a terme una seixantena de salts. Gràcies a aquest espai, dissenyat amb tecnologia puntera, aquests 60 minuts es poden fer seguits, sabent, a més, que una hora d’entrenament al túnel suposa realment una hora d’entrenament efectiu. El Túnel del Vent esdevé, doncs, un espai de primera per als paracaigudistes professional, on poden millorar el seu vol i conèixer altres paracaigudistes d’elit.

És un goig, pels aficionats, observar els seus entrenaments i piruetes. Amb el seu saber fer, enganyen. Sembla que sigui una activitat fàcil d’executar. Si s’atreveixen a afrontar el repte, ells també poden viure l’experiència durant un parell de minuts. És la durada màxima per gaudir dins del Túnel del Vent, tot i que els més experimentats poden comprar abonaments de més minuts. Això sí: gràcies a les càmeres que es troben dins del túnel, tots els participants poden endur-se un vídeo de record a casa, i, en cas d’anar-hi acompanyats, és permès portar càmera de fotos per immortalitzar una experiència que, de ben segur, es recordarà de per vida.
 

Amb instructor, sempre

Dins del túnel, el paper dels instructors és essencial. La majoria són paracaigudistes professionals. És essencial perquè la formació prèvia es realitza sí o sí, sigui quina sigui la durada contractada de l’experiència. Abans d’entrar cal que el saltador conegui les posicions bàsiques que haurà d’adoptar per mantenir-se en suspensió, per girar a una banda i altra, per pujar i baixar dins del túnel i, és clar, per entrar-ne i sortir-ne. A més, el vent dins del cilindre impedeix poder sentir les instruccions, per això, a la classe teòrica l’instructor s’encarrega d’explicar el significat de diferents gestos que serviran per comunicar-se des de l’interior del túnel.
 

Únic a la península, referent al món

El compromís de Windoor Real Fly Túnel del Vent d’Empuriabrava amb la societat és el d’apropar aquesta experiència d’oci a tots els públics, ja que existeixen pocs centres similars a Europa. De fet, a la península, només hi ha un altre simulador vertical, ubicat a Múrcia, que s’utilitza amb finalitats militars. Estar oberts a tot tipus de públic encoratja els paracaigudistes de diferents nivells de formació a entrenar al túnel per practicar aquesta activitat, que, alhora, reactiva un turisme de nivell i qualitat.

La situació privilegiada de les instal·lacions del Túnel del Vent, que es troben al costat de l’Skydive Empuriabrava, el segon aeròdrom amb més salts anuals del món, fa que la que ofereixen sigui l’activitat complementària perfecta al paracaigudisme. Aquesta proximitat, el clima de la zona, el turisme i les infraestructures d’alta qualitat de què disposen són els aliats perfectes per assolir el seu repte: convertir-se en un lloc de referència mundial pels paracaigudistes d’arreu.

El vol bàsic de dos minuts, amb vídeo inclòs, costa 54 euros, tot i que existeixen diferents tipus de tarifes depenent del nombre de participants i dels minuts de vol contractats. Durant el mes de juny es duran a terme un seguit de descomptes per promocionar l’experiència, així que estigueu alerta.

 

Article publicat al número 26 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-experiencies.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top