0 items
El meu compte

Vols no-vols

 

Són viatges en avió que surten i aterren al mateix lloc només al cap d'unes hores. Algunes companyies aèries, sobretot asiàtiques, han ideat aquesta proposta d’oci per pal·liar el “mono” d’agafar un avió en temps de Covid.

La Covid-19 ha provocat moltes restriccions, i un gran nombre de les nostres opcions d’oci s’han vist estroncades, juntament amb el plaer que comporten. Viatjar n’és una, i, més concretament, viatjar en avió. Però ja se sap que l’enginy no té límits, i que de tot –o gairebé de tot– se’n pot fer negoci. Això és el que han fet algunes companyies aèries que ofereixen l’experiència de pujar a un avió que no du enlloc a tots aquells que trobin a faltar volar. I no és una broma. Royal Brunei Airlines (Brunei), EVA Air (Taiwan), All Nippon Airways (Japó) o Qantas (Austràlia) s’han apuntat al carro: ofereixen els anomenats “vols panoràmics” o “vols que no van enlloc”. Tal qual.

Volar des d’una altra perspectiva

Sens dubte, aquesta és una manera de volar diferent. D’entrada, el recorregut, que va essent comentat pel capità, es fa a una altura més baixa del normal perquè els passatgers puguin admirar les vistes i adonar-se d’aspectes que, en altres condicions, passen desapercebuts, com ara el paisatge, els núvols o la gamma de colors de l’entorn. Excentricitats a part, doncs, amb aquesta proposta es generen sensacions i emocions noves que també permeten experimentar plaer.

A tot plegat se li sumen regals i la possibilitat de tastar plats locals i còctels diversos a bord. I això sense haver de fer cua! Però, ep!, pagant preus que oscil·len entre els 450 i els 2.400 euros per persona.

 

“Algunes companyies aèries ofereixen l’experiència de pujar a un avió que no du enlloc a tots aquells que trobin a faltar volar”

 

L’altra cara de la moneda: l’impacte ambiental

És una opció d’oci, si. Però a un preu alt, en tots els sentits. L’impacte ecològic que genera aquesta activitat és molt alt, ja que els avions són un dels transports més contaminants i més perjudicials que existeixen per al medi ambient.

Quan es posen a la venda bitllets, s’han arribat a esgotar en deu minuts, però les crítiques a les xarxes socials van augmentant davant aquests vols aparentment innecessaris, i algunes companyies es plantegen compensacions de carboni per disminuir-ne l'impacte o l'ús d'avions que produeixin menys emissions. Ja se sap: hi ha gustos (i opinions) per a tot.

 

“El recorregut, que va essent comentat pel capità, es fa a una altura més baixa del normal perquè els passatgers puguin admirar les vistes i adonar-se d’aspectes que, en altres condicions, passen desapercebuts”

 

Article publicat al número 55 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top