0 items
El meu compte

Xocolata 100% natural.

 

Vols gaudir del plaer que proporciona la xocolata però sense els inconvenients que comporta? Apunta’t a la garrofa!

Qui no s’ha declarat alguna vegada addicte o apassionat de la xocolata? Però, com que es tracta d’un aliment del qual no es pot abusar, perquè engreixa i conté sucres artificials, limitem el seu ús.

Per evitar aquests inconvenients, disposem de la garrofa, un fruit de conreu mediterrani pertanyent a la família de les lleguminoses. De sabor dolç, compta amb un 50% d’hidrats de carboni, sacarosa, glucosa i fructosa, de forma que també s’utilitza per millorar l’aroma i el sabor de nombrosos productes alimentaris. A més de la seva dolçor, la garrofa és una bona font de vitamines, entre les quals trobem la tiamina o vitamina B1, la riboflavina o vitamina B2, la niacina o B3 i la provitamina A o beta-carotè. D’altra banda, aquest fruit també és ric en minerals com el potassi, el magnesi, el fòsfor, el calci, el silici i el ferro, mentre que només conté un 2% de greix.

 

"Com que es tracta d’un producte totalment natural, aquest fruit no és només un gran aliment, sinó que també resulta un gran benefici per a aquelles persones que pateixen gastritis, digestions pesades, ardors d’estómac o diarrea."

 

Aquestes característiques van convertir la garrofa en un dels aliments bàsics durant la Guerra Civil espanyola, i actualment continua formant part de la base alimentària de mols països llatinoamericans, a més de ser utilitzada habitualment en les indústries alimentària, farmacèutica i ramadera.

I, com que es tracta d’un producte totalment natural, aquest fruit no és només un gran aliment, sinó que també resulta un gran benefici per a aquelles persones que pateixen gastritis, digestions pesades, ardors d’estómac o diarrea gràcies a la seva fibra soluble, anomenada mucilag.

 

Xocolata de garrofa

El procés per obtenir la xocolata de garrofa és molt senzill: les beines del fruit s’assequen, es torren i es polvoritzen, de forma que s’obté una fina pols molt similar al cacau. Després, aquesta es barreja amb llet, com el cacau soluble normal, i ja tenim la nova xocolata! Se li pot afegir una mica de sucre o mel al gust, però la seva dolçor no ho fa necessari. Amb tres cullerades petites de “xocolata” de garrofa i dues cullerades d’aigua, obtindrem l’equivalent a una unça de xocolata; és a dir, 28,7 grams.

 

Article publicat al número 14 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top